четвъртък, 24 октомври 2013 г.

ОСИНОВИ СИ ПЕНСИОНЕР












Срамувам се от действията на управляващите с НОВОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ  : "ОСИНОВИ СИ ПЕНСИОНЕР" !!!
Моята подкрепа за правителството свърши и никога няма ве4е да я полу4ите от мен !!! Гавра след гавра раждат главите на управляващите към българските пенсионери,които през годините построиха цветуща България ,за да я окрадете и да си я преразпределите : Не може пове4е да се търпи нахалството и наглостта на БСП и нейното правителство на Орешарски ,които имат пари да вдигат таваните на една шепа "гладни" и ал4ни пенсионери ,които не са нищо друго освен бивши "ДРУГАРИ" :бивши номенклатури от БКП,агенти и доносници на ДС,платени профпредседатели и партийни секретари на БКП по време на социализма !!! Нима тази шепа превилигеровани "ДРУГАРИ"  са с двойни нужди за храна и живот,нима стомасите им са двойни,4е отново БСП първо техните тавани на пенсиите вдига ОТ 1 ЯНУАРИ 2014 г  ???А останалите милион пенсионери защо не ги предложите за продажба или осиновяване в Африка - като стари и ненужни коне ???
Главата на ЛИДЕРА НА БСП СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ И "ДРУГАРИТЕ " МУ  РАЖДАТ САМО ГЛУПОСТ СЛЕД ГЛУПОСТ !!! СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ  СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ УМИРАЩИ ПЕНСИОНЕРИ . ИНТЕРЕСУВАТ ГО САМО  БОНУСИТЕ  И МИЛИОНИ НА МОНИКА ЙОСИФОВА !!!

вторник, 15 октомври 2013 г.

НЕ МОЖЕ ВСИ4КИ ДА СА ДОВОЛНИ

Осигурителната система в България, изградена на принципа на солидарността, няма шанс да направи всички доволни, каза министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов в сутрешния блок на Би Ти Ви.
Мисленето на хората, недоволни, че заради няколко стотинки се разминават с увеличение на пенсията или допълнителна помощ е, че е по-добре всички да са еднакво бедни, а не различно богати.
Министърът изтъкна, че има хора, които получават минималната пенсия, макар техният осигурителен принос да не е достатъчен дори за нея.
В условията на криза е невъзможно да се универсализират пенсиите, каза той.
Адемов обясни, че в бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО), който още не е внесен в МС, е предвидено да се въведе
швейцарското правило от 1 юли.
"Има бурна дискусия около това какъв да бъде процентът на осъвременяване на пенсиите. През последните четири години нямаше такова индексиране. През следващата година предвиждаме въвеждане на швейцарското правило, което възстановява принципа да се съобразим с инфлацията 50% и 50% от ръста на осигурителния доход. Съгласно сегашните разчети става въпрос за увеличение с около 3%. Надеждата ни е да стигнем тези 3%. Защото 1% индексация на пенсията означава милиони. Тези 3% означават 120 млн. лева от ДОО само за 6 месеца", обясни министърът на труда.
Той обяви още, че в бюджета са заделени 10% от БВП (формата на 8,1 млрд. лева) само за пенсии и обезщетения. "Ако имаме по-голям БВП, по-голяма заетост, по-малък сив сектор, ще разчитаме и на по-високо оценяване. В противен случай можем да увеличим пенсиите с 15-20% сега, но после означава фалит", категоричен бе министърът.
Министърът коментира и
ранното пенсиониране.
Той съобщи, че ще предложи изискването за определена възраст за пенсиониране за групите, които се пенсионират по-рано (за МВР, ДАНС и пр., например, има само изискване за 27 години стаж, а няма изискване за възраст). Отговорността каква да бъде тази възраст обаче ще остане в ръцете на Консултативния съвет за тристранно сътрудничество - Министерския съвет и Народното събрание, каза той. Адемов отново подчерта, че пенсиите в България са за осигурителен стаж и възраст, но изискването възраст липсва в МВР и от години нито едно правителство не се е наело със задачата да го въведе.
Запитан за тавана на пенсиите,
той каза, че предложеното в ДОО за следващата година е „едно от по-малко несправедливите решения” - той да бъде 35% от максималния осигурителен доход (2400 лв.) – 840 лв.
Относно готвените
съкращения в администрацията,
Адемов каза, че финансовия министър е споменал за „препоръчителни” 10% съкращения и те няма да са механични. Ако се стигне до съкращения, то те ще са след 1 януари 2014 г., а фискален ефект от това би могъл да се наблюдава едва през 2015 г., каза той.
Въпросът е от гледна точка на това можем ли да се опитаме за пореден път да реформираме администрацията, защото в този вид тя не изпълнява предназначението, за което е структурирана, допълни социалният министър. Той уточни, че идеята е там, където има дублиращи структури, да се направи оптимизация.

МАСЛАРОВА-ПЪРВА ДРУЖКА С ББ

ЕКСЛУЗИВНО! СЕКРЕТНА СПРАВКА ВАДИ НА ПОКАЗ КАКЪВ НАТИСК Е БИЛ УПРАЖНЯВАН ВЪРХУ БИЗНЕСА ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ И КАК СА БИЛИ ИЗВИВАНИ РЪЦЕТЕ НА ПЕЕВСКИ.
Публикувано на 14.10.2013 / 18:32 ч. от afera

От няколко месеца в България  се водят политически и обществени  д*бати  - „За” или „Против” изграждането на АЕЦ „Белене”. Малко известно е , че Горанов е лицето водило тайните преговори( договорки) с Богомил Манчев в хотел в град Банско за определяне на финансовите параметри за протекции  от страна на Премиера… На прослувутата среща между Пеевски и Горанов, засечена от журналисти, е воден следният разговор: Горанов препредава  волята на Премиера - Цветанов и Пеевски  да стартират изкупуването на електронни издания , сайтове и провинциални вестници. На въпроса на Дилян Пеевски –„Защо да го правим?”, Горанов е отговорил –„ За да не изтеглим държавните пари”… Не по различно е и отношението към братя Бобокови, Миньо Стайков,”ЧЕЗ”, „ЕнергоПро” и др.

 В  редакцията на АФЕРА се получи „справка” за депутата от ГЕРБ Владислав Горанов, който нашумя преди време в СРС-тата покрай разговорите на Ваньо Танов и експремиера Бойко Борисов за „Мишо Бирата”. „Справката” очевидно е правена от служители на спецслужбите. Публикуваме я дословно, тъй като тя осветява задкулисни потайности от политическите и управленски процеси, вихрещи в България и осветява методи на управлението при правителството на ГЕРБ:

„СПРАВКА

Владислав  Горанов е роден на 30.04.1977година в град Плевен.
Семеен с едно дете.
Горанов завършва математическа гимназия „Гео Милев” в родният си град. В периода 1994 -1999 година завършва Стопанската академия”Димитър Апостолов Ценов” в град Свищов със специалност „Икономика”. Горанов е магистър по „счетоводство и контрол”. За периода 1998 – 2001 година работи като специалист в отдел „Извънбюджетни сметки и фондове” към Министерство на финансите. В края на 1999 година напуска  Министерство на финансите и с помоща на Емилия Масларова и Кирил Ананиев ( негов роднина) само за две години израства като експерт, а в последствие става и директор на дирекция „Финансова политика” към Министерство на земеделието, горите и аграрната реформа. В средата на 2001 година Горанов отново  с помоща на Ананиев се връща в Министерство на финансите, като е назначен на  длъжност Главен експерт в дирекция „Финансиране на държавни органи, програми и осигурителни фондове”. В края на 2001 година е назначен за началник отдел „Социални разходи” към същото министерство. Тази длъжност заема до 2009 година , когато напуска и се включва активно в предизборната кампания на ПП „ГЕРБ”. През този период в качеството си на началник отдел Горанов пряко е съблюдавал за правомерното  разходването на бюджетни средства от държавни структури. Имайки предвид това, трудно може да бъде обяснена позицията му по случая „ Масларова”:

Цитат от електронните медии : „Като шеф на отдел сред задълженията на Владислав Горанов е било да контролира правилното изразходване на отпусканите от бюджета средства за капиталови разходи на държавните учреждения. Сред тях са и милионите, изразходвани за скандалния ремонт на Центъра за социални услуги в Стара Загора по времето на Емилия Масларова. След десетки сигнали в медиите и депутати от прокуратурата на Масларова беше повдигнато обвинение за длъжностно престъпление и присвоява в особено големи размери. Дали прокуратурата е сезирана и от Министерството на финансите, остана неясно, но самият факт, че никой не потърси отговорност от Горанов дава тема за размисъл и предизвиква логични въпроси….”

Владислав Горанов е мажоритарен кандидат  на ГЕРБ в 24-ти МИР- София.

Избран е за депутат , а в последствие и за Заместник министър на Министерство на финансите .
Заслуга за издигането на Горанов има лично Бойко Борисов след като  му е препоръчан от Иван Саздов( близък съратник и приятел на Борисов). Тиражираната от медиите информация за роднинска връзка  между Саздов и Горанов не отговаря на истината, но между двамата има изключително добра  комуникация и към момента.

В следствие на този контакт, Владислав Горанов е допуснат в близкият кръг от доверени лица на Премиера Борисов.

Доверието към него от страна на Б.Б  е изключително голямо. Показателно за това е, че на Горанов са делегирани права да отстоява и защитава личният интерес на Премиера при договорките с „чужди инвеститори”, български фирми  и предприемачи…

След  поредица от  тайни срещи поведени в Правец с Валентин Златев, депутата от ГЕРБ – Емил Димитров , бизнесмена Евгени Стамов ( един от основателите на борческите групировки) и Иван Саздов, Горанов убеждава Министър Дянков и прокарва безумната идея за повишаването акцизите на алкохола, цигарите и горивата.

В резултат на това производството на цигари и високо алкохолни напитки  се е свило с 40%, от което постъпленията в държавният бюджет са намалели с дестки милиона лева.

Интересна бе кратката роля на Горанов в Здравната каса, но с трайни обществени последици:

След проведен разговор с бившият министър на задравеопазването от правителството на Иван Костов – Илко Семерджиев постъпи информация, че прехвърлянето на един милиард лева от здравната каса в бюджета по идея на Влади Горанов е сериозно обществено престъпление, но за съжаление останало без правни последици след намесата на Борисов и Главният прокурор Борис Велчев……….

От извършената проверка на информацията се установи:

Идеята за това прехвърляне на средства е на Цветелина Бориславова. По нейно лично настояване Горанов е назначен за кратко в борда на Здравната каса. Непосредствено след прехвърлянето на средствата Горанов е освободен от касата, като в медиите и обществото е насадено мнение, че Борисов е свалил доверието си от него, което не отговаря на истината.

От няколко месеца в България  се водят политически и обществени  д*бати  - „За” или „Против” изграждането на АЕЦ „Белене”. Малко известно е , че Горанов е лицето водило тайните преговори( договорки) с Богомил Манчев в хотел в град Банско за определяне на финансовите параметри за протекции  от страна на Премиера.

След като на тези две срещи не е постигнато взаимно съгласие, в кабинета на Премиера в МС е проведена среща във формат – Борисов, Горанов, Добрев (министър на икономиката и енергетиката), Свилен Спасов ( представител на „Уестингхаус” за България и Президента на „Уестингхаус”). По време на срещата е обсъждано бъдещото изграждане на „7-ми енергоблок” на площадката  в Козлодуй. Непосредствено след срещата Горанов е провел частен разговор със Свилен Спасов, като е намекнал, че трябва да се защитят някои интереси. Договорено е при започване на строителните работи в изграждането да се включи строителна фирма, посочена от Борисов

След поредица от разговори между Борисов и Цветан Василев по отношение на медийният пазар и преразпределението на този бизнес, Борисов определя Горанов като човека от негова страна, който ще контролира процесите.

05.05.2010 Среща Пеевски – Горанов/б.р. – среща, тиражирана в медиите/

На прослувутата среща между Пеевски и Горанов, засечена от журналисти, е воден следният разговор: Горанов препредава  волята на Премиера - Цветанов и Пеевски  да стартират изкупуването на електронни издания , сайтове и провинциални вестници. На въпроса на Дилян Пеевски –„Защо да го правим? „, Горанов е отговорил –„ За да не изтеглим държавните пари”…

На продължилата близо 50 минути среща са договаряни финансовите параметри около бъдещите съвместни проекти.

Не по различно е и отношението към братя Бобокови, Миньо Стайков ,”ЧЕЗ”, „ЕнергоПро” и др.

ЗАБЕЛЕЖКА

По отношение на Горанов може да бъде написано и казано много, но едно трябва да се знае!: Бързото му кариерно израстване е неразривно свързано с няколко фигури :

1.Емилия Масларова

2.Кирил Ананиев

3. Иван Саздов

Връзката Ананиев и Саздов може да бъде обяснена по следният начин, който хвърля яснота върху някои обществени процеси и събития…

Всеки петък в комплекс „Царско село” се провеждат строго охранявани срещи и мини футболни мачове. Участниците са непроменени почти винаги – Георги Първанов, Бойко Борисов, Кирил Ананиев, Валентин Златев, братя Бобокови…и понякога Владислав Горанов. Непроменен бе състава и през отминалият петъчен ден…”

Afera.bg
http://afera.bg/razsledvania/50496.html
         Подчертаните текстове са другото име на корупцията, рушвета.
         И как при това положение Масларова да бъде осъдена?