понеделник, 2 декември 2013 г.

СПЕЦЕКИП ПОГВА ИМОТИ НА ШЕФОВЕ НА ЕНЕРГЕТИКАТА


Съвместен екип на прокуратурата и комисията срещу незаконното богатство подхваща имотите на собственика на „Риск Инженеринг“ Богомил Манчев, на бившите шефове на НЕК Крум Анастасов и Иво Лефтеров, както и на изпълнителния директор на „Уорли парсънс“ Събин Събинов. През октомври те бяха обвинени за изплатените над 8 млн. лв. по проекта за АЕЦ „Белене“ след замразяването му от кабинета „Борисов“ и от парламента. Съвместният екип е създаден на 29 ноември, научи „Преса“ от шефа на комисията за незаконното богатство Пламен Георгиев. Това се случва за втори път - първият бе по делото срещу Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков, обвинени за пране на пари. Заради обемната информация по „енергийното дело“ в екипа влизат четирима инспектори - двама юристи и двама икономисти, каза Пламен Георгиев. За Бисеров комисията включи двама свои представители. В екипите задължително участват наблюдаващият прокурор и следователят по делото. Получените данни ще се използват както за нуждите на наказателното производство, така и за внасянето на искания за запори в съда. Под лупата на проверката са доходите и разходите на обвиняемите и на членовете на семействата им. Проучват се имоти, банкови сметки, участия в търговски дружества, всички сделки с МПС, пътувания и др., разясни Георгиев. Законът за отнемане на незаконно имущество предвижда проверките да се правят за 10 г. назад. А до конфискация се стига, ако се установи разлика от 250 000 лв. между декларираните и действителните доходи. Вече не се изисква да има влязла в сила присъда. На 4 октомври Богомил Манчев бе обвинен като подбудител и помагач на длъжностно присвояване за 8 651 898 лв. Обвинение като помагач има и Събин Събинов. За извършител на присвояването прокуратурата посочи бившия шеф на НЕК Крум Анастасов. Колегата му Иво Лефтеров е обвинен в умишлена безстопанственост. Следващият съвместен екип ще е по делото срещу счетоводителката на Братя Галеви Христинка Ангелова за пране на пари. (в. Преса, печатно издание, брой 328 (679 от 1 декември 2013) Елена ЕНЧЕВА ДОРА РАЙКОВА:Докога ще продължава тази "избирателност" на екипите на прокуратурата и създадените комисии към тях?! Запо4вайте от Иван Костов,Бакърджиев и с-ие седесари ,та до днес!Държавата е на ръба на пропастта и всеки момент ще се сгромоляса заедно с нас,ако не се действа бързо и да се отнеме заграбеното от народа!!!Няма разлика дали е Костов и седесарската му компания!Дали е царя и НДСВ компанията,дали е Бойко Борисов и гербаджийската компания!И не на последно място дали е Станишев и бесепарската компания!Вси4ки те подложиха и сега продължават да подлагат българския народ на открит ГЕНОЦИД !!!Вси4ки действия и приказки за търсене на отговорност до този момент са ДРЪН-ДРЪН ПРИКАЗКИ И ЛЪЖИ !!!

2 коментара:

  1. ДОРА РАЙКОВА:Докога ще продължава тази "избирателност" на екипите на прокуратурата и създадените комисии към тях?! Запо4вайте от Иван Костов,Бакърджиев и с-ие седесари ,та до днес!Държавата е на ръба на пропастта и всеки момент ще се сгромоляса заедно с нас,ако не се действа бързо и да се отнеме заграбеното от народа!!!Няма разлика дали е Костов и седесарската му компания!Дали е царя и НДСВ компанията,дали е Бойко Борисов и гербаджийската компания!И не на последно място дали е Станишев и бесепарската компания!Вси4ки те подложиха и сега продължават да подлагат българския народ на открит ГЕНОЦИД !!!Вси4ки действия и приказки за търсене на

    ОтговорИзтриване
  2. ДРЪН-ДРЪН-ДРЪН Е ИЗБИРАТЕЛНОТО ТЪРСЕНЕ НА ВИНА!!! ИСТИНСКИТЕ ГОРЕИЗБРОЕНИ ВИНОВНИЦИ ЗА РАЗГРАБВАНЕТО И ТОТАЛНО ОГРАБВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА НИ СТОЯТ В СТРАНИ ОТ ПРОКУРОРСКИТЕ ЗАКАНИ ЗА ДЕЙСТВИЯ И СЕ ПРИСМИВАТ НА "СТРЕЛЯНЕТО" В ГРЕШНАТА ПОСОКА И ТО С ХАЛОСНИ ПАТРОНИ!!!

    ОтговорИзтриване