събота, 19 май 2012 г.

СКАНДАЛЕН ЗАПИС:КАК СЛИВЕНСКИТЕ ЧАКАНОВ И ЛЮТОВ ПРАВЯТ ПОЛИТИКА...(АУДИО)

10.05.2012 / 11:30
... Николай Сираков извади един компакт диск и каза, че на него има компрометиращи материали срещу Мартин Славов -писа и сайтът "Сливен нюз". И тръгнаха, след общинската конференция на БСП - Сливен догадки, що за диск е това...
Истината е, че дискът тръгна от човек на човек. Вече са го слушали местни политици, журналисти и т.н. По неведоми пътища той се озова и у нас. Мартин Славов заяви, че ще съди Николай Сираков, защото дискът бил манипулативен. И да кажел неговия конкурент за поста откъде го има. По-важното обаче е дискът автентичен ли е. Ако е, Мартин Славов трябва незабавно да си подаде оставката и от поста председател на общинската организация на БСП, и от самата БСП. Дори люде от неговото обкръжение са шокирани, но не желаят да коментират и да се шуми преди конгреса на партията. Ако записът е автентичен, това е голям срам и за самия Славов, и за нашата партия – заяви възрастен активист. Има реакция и отгоре: според източници от Сливен там са получили записа, но изчакват също така да мине конгреса.
Ако Славов настоява, че записът е подправен, трябва да бъде изиска¬на техническа експертиза, а защо не и детектор на лъжата. Иначе може да плаши колкото си иска Сираков, и сие със съд - категорични са запознатите, включая членове на БСП.
Що се отнася до "Седмица", ние оставаме верни на нашата традиция да не премълчаваме подобни факти и обстоятелства. Етичният кодекс на българските медии категорично повелява да бъдем активни в името на обществения интерес. Има и прецедент: записът е обявен официално на форум на местната БСП и проблем за нас няма. Неотдавна "Седмица" публикува запис на доста ухаещ на подкупничество диалог между местна герберка и общински съветник. Опитите да ни бъде запушена устата останаха ялови. Нека си припомним и публикуваните от в."Галерия" записи, уличаващи Борисов, Цветанов и др. в покровителство на съгрешили люде. Затова решихме да дадем публичност на въпросния запис с уговорката: нека самият Славов, нека самите ни читатели решат автентичен ли е той. В гласа на другия участник в "диалога" разпознаваме вече фалиралия сливенски бизнесмен и политик, кандидат за кмет и дори за председател на БСП -Г.К. В обсега на " приятелския" огън са Иван Славов, Радостин Русев и дори схема за елиминирането на Асен Гагаузов. Най-напред даваме гласност на 3-4 минутен разговор, който започва със следните думи:
- Финансовият размер на моето оттегляне.../става дума за аут от кандидатурата за кмет/ б.р./… И завършва с предложение за 100 хиляди и нагоре...Но това не било окончателно, казва Г.К.
Следва друг около 1 час.
По-дългият запис е истинско изпитание за всеки наш читател. Пригответе си кофа или нещо друго, ако се наложи да повръщате от гнусотия, когато разберете докъде са стигнали нещата в Сливен, как се прави политика, с какви прийоми се действа, с какви схеми и т.н. Не само пишещия тези редове, но и много други са изпитали истински потрес от чутото в записа. Ясно в за всички и кой е направил записа, май.
”Приятен” уикенд с Чаканов и Лютов, драги сливналии.
Георги Вл.ПОПОВ

Прикачени файлове към новината

Първи запис [ 1.84MB ]
Първи запис
Втори запис [ 15.9MB ]
Втори запис
Трети запис [ 25.8MB ]
Трети запис
Четвърти запис [ 25.4MB ]
Четвърти запис

Няма коментари:

Публикуване на коментар