понеделник, 27 февруари 2012 г.

СЛЕД ВАТИКАНА ,И БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА НА МУШКА ОТ МИНИСТЪР ДЯНКОВ

 
 
 
 
 
27.02.2012 / 08:25
Трябва да се извършат промени в законодателството, за да могат контролните органи да проверяват и сделките с църковно имущество. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред БНТ. Според него промените трябва да обхванат всички организации, в които имоти на някакъв етап са били държавни или държавата ги е подпомагала. Дянков допълни, че при такива условия синдикатите също биха попаднали под такава инспекция, защото и те са дотирани с имущество.

До момента не е правен финансов одит на Българската православна църква. „Как изразходва Българската православна църква отпуснатата й държавна субсидия от един и половина милиона лева? Това ще стане ясно до два месеца, когато трябва да приключи финансовият одит по случая”, заяви Дянков.

Председателят на Сметната палата Валери Димитров уточни, че досега не е правена ревизия на църквата понеже размерът на отпусканите й средства е твърде малък в сравнение със стотиците милиони, отпускани за други високобюджетни организации./"Стандарт"/

Няма коментари:

Публикуване на коментар