петък, 5 октомври 2012 г.

Станишев: Планира се правителствена операция за заглушаване на опозицията

Правителството, начело с Бойко Борисов, планира специализирана правителствена операция за заглушаване на опозицията, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.
Сигурно би звучало смешно, ако не беше тъжно и ако не отразяваше начина на мислене на това управление, защото водещото в съзнанието им е запазване на властта и цензурата, каза Станишев и обясни повода за това. Публично, открито, на заседание на правителството Борисов приканва, заповядва на министрите да организират акция за заглушаване на опозицията, каза лидерът на БСП.
След тези думи няма защо да се чудим, че всеки човек, който изразява различно мнение и задава неудобни въпроси потенциално е клиент на прокуратурата и следствието, продължи Станишев и напомни случая с рап певеца Мишо Шамара, който е известен не само у нас, но се дава и от BBC като негативен пример.
Няма защо да се учудваме и защо България в класациите по свободата на словото и на медиите е на последно място в ЕС, и на 80-то място в света, което е слизане надолу и деградация, отбеляза Станишев. Няма защо да се учудваме и защо при стачката на полицаите и цензурата на властта от страна на г-н Борисов водещи медии отказват участие на опозицията, защото щял да се политизира въпросът, даде пример той.
Това изказване на г-н Борисов напомня времената отпреди 1989 г.- тогава се заглушаваше BBC и други вражески гласове, припомни Станишев. Сега за вражески глас се възприема всеки, който критикува или задава неудобни въпроси, е неговото мнение. И обобщи - има вече много сериозен, системен проблем с българската демокрация.
Днес имаше поредица от възражения от нашата ПГ към председателя на НС г-жа Цецка Цачева, която явно тенденциозно слага чадър над г-н Борисов и министрите му, отхвърляйки важни въпроси за хората и питания на опозицията, нарушавайки българската Конституция, каза той. Сергей Станишев изброи числа от статистиката от началото на 41 НС. 4 са въпросите и питанията на ГЕРБ, които са били отхвърлени, 32- на СК, 43 - на Атака, 10 - на ДПС, 20 - на независимите и ... 267- на депутати от КБ. Прави силно впечатление разликата между отхвърлените въпроси на ГЕРБ и на КБ. Това е нарушение на духа на Конституцията, нищо не може да се пита в тази държава и е скандално, е оценката на Станишев. /БГНЕС

Няма коментари:

Публикуване на коментар