неделя, 5 февруари 2012 г.





 Искам да участвам в    процеса  по  премахване на предопределеността, която се налага на сливналии ...

 ВЪРНЕТЕ ГРАД СЛИВЕН НА ИСТИНСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ - ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН!


Искам да участвам в    процеса  по  премахване на предопределеността, която се налага на сливналии преди изборите  от високите етажи на властта.Не може открито да се защитава и толерира съсипването и разграбването на цял един град.Не може да се дава гръб на един човек ,който за 8 години ограби сливналии  в пряк и преносен смисъл.Не може това да се нарича "грешка "  и да се обещава:"Ама той ще си оправи грешките!".

Ако държавната власт открито  защитава и застава зад гърба на ЛЕЧКОВ , ние   сливналии предлагаме да си го вземат в София, в някое министерство и да "ритат топки "-там .Може да го вземат треньор по футбол на длъжност към Министерски съвет.


Сливен  не е футболна топка , с която да   се разиграват експериментално    пасове  наложени  от  ГЕРБ, БСП, АТАКА ,или друга партия  в Сливен и да се целуват по голите потни "футболни"  глави.
 

Сливен е на сливналии!  Да си върнем нашия град,  да си върнем  честта и достоинството на граждани!Да докажем че сме достойни българи!
 
Гражданите на град Сливен изразиха своето недоволство от политиката не само на кмета ЙОРДАН ЛЕЧКОВ ,но и недоволство от безразличието и подкрепата на ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА, депутат и регионален председател на партия ГЕРБ за Сливен.Против тези личности бяха изразени протести чрез подписка , събрани само за 4 дни 23 907 подписа , които са предадени и входирани официално в Министерски съвет и на други места.

Сливналии не приемат и протестират против политическите "совалки " на Цветан Цветанов и други политически личности подкрепящи и толериращи
некадърността ,корупцията и злоупотребите в Сливен - на всички общински нива..
 
Обществена тайна е ,че обществените поръчки се "печелят" винаги от "Гради"ООД , "БИЛДИНГ", МОНОЛИТ-БИНДЕР" и т.н.- фирми "обслужващи" интересите на кмета. 
 
 
Въпреки че не членувам от 25 години в никоя партия или сдружение ,въпреки .че съм
симпатизант на личността на Бойко Борисов ,аз съм скандализирана от неговото лично  решение, от позицията на управляваната от него партия ГЕРБ  ,от
позицията на  заемания от него  висок държавен пост  -министър-председател , скандализирана съм от начина  по който той  изказа публично  своята подкрепа за личността на ЙОРДАН ЛЕЧКОВ и обяви  че това е кандидатът на ГЕРБ за Сливен!.Независимо от присъдата и скандалите около  личността  на кмета!
Тези думи на Бойко Борисов прозвучаха скандално  и  подействаха като "леден" душ ,който  "отрезви" сливенското гражданство и  даде  още  по-голям тласък на недоволство в града.
Градът е облепен с осмиващи плакати  против ЙОРДАН ЛЕЧКОВ - той ни гледа от всеки ъгъл и стълб!Тези грозни плакати са навсякъде разлепени.

Интересно е защо се случи така ,че министър-председателят застана против целия град  Сливен ? В името на какво? В името на какви морални или човешки категории? Бойко Борисов  каза  пред цяла България, че ЛЕЧКОВ вероятно е направил грешки ,но ще ги оправи.Вероятно се е имало предвид мъдрото обкръжение и ръководство на партия ГЕРБ.
Когато един човек няма обществени и човешки   морални качества никой не може да го спаси !Въпреки че цялата партия е станала на крак-в защита!И БОГ не може да го спаси от блатото ,в което е нагазил за  осем години кметуване!
 
Тази "ПОДКРЕПА" оказана  от министър-председателя пред цялата държава ,тези фотоси с целувки по голото потно чело на Лечков ,тези "совалки" между София и Сливен на известни   партийни личности  вече намирисват на "обявяване на война" на сливенската общественост и на кореняците сливналии , за  които     не останаха  зелени площи с градинки за отмора  в центъра или  в  крайните квартали ,които да не са "погребани" по времето на осемгодишното кметуване   на ЙОРДАН ЛЕЧКОВ.

Не останаха дървета в града!Те бяха безмилостно унищожени ,нарязани и отправени в неизвестна посока на известни доверени фирми.Не останаха реки!Всичко тотално "помляно"  и унищожено от един ритнитопковец почиващ на старата си слава и пари отпреди 100 или малко повече години!

Сливен напомня за един "гробищен парцел"  по време на война.
 
Сливен вече не е "град на 100-те войводи" ,а "град на 100-те скандала"!Скандали предизвикани от некадърно  и корумпирано управление!
 
Сливен прилича на Бейрут  -   разкопан ,"поломен ,"разграбен" - безмилостно и  тотално !И то не само градът е разграбен !
 
Прочутите сливенски "Сини камъни" не останаха  незабелязани от кмета.Дългата ръка на човешката   ненаситност и лакомия стигна и до Балкана!

Територии и обекти  в   планината се разграбват законно и незаконно.

В Сливен се носят легенди за богатството на ПАНАЙОТ ХИТОВ оставено на наследниците му.Говори се, че отдавна се водят дела за 7 000 дка от   "Сините камъни" ,за които имат "претенции" настоящите  наследниците на Панайот Хитов - КЛАНА ХИТОВИ  -  най-известната комунистическа фамилия  от   времето на Тодор Живков  чак  до днес!Тази фамилия има законна представителка в Народното събрание .Това е депутат  от   БСП адвокат  ,ДИАНА ХИТОВА ,съпруга  на починалия миналата година окръжен прокурор ПЕЙЧО ХИТОВ.

Тези законни наследници /баби , синове ,снахи, внуци и правнуци/   доказват в съда, че са законни наследници на 7000 дка  от планината -  собственост на хайдутина ПАНАЙОТ ХИТОВ.Към мераците на комунистическия клан ХИТОВИ ще добавим и заграбването на АЛПИЙСКИЯ ДОМ   ,построен специално за Тодор Живков  и други обекти    от   присвоени и заграбени от клана ЛЕЧКОВИ
 
Не става ясно как се е стигнало до придобиване на собственост от 7000 дка от сливенския хайдутин Панайот Хитов?В онази далечна  епоха -  за щастие на наследниците му - Панайот Хитов,известен хайдутин и закрилник  на народа  , незнайно откъде и как се е сдобил с големи богатства и територии от земя,ливади  и кашли в Сливенския Балкан известен като "Сините камъни.Завещал на своите наследници торби със злато и стари нотариални актове, пазени от наследниците в "тайници".Такова богатство  ще  стигне до "девето коляно"?Друг е въпросът за социалистическите превилегии на едно семейство  ,за което по време на социализма  името на  роднината-хайдутин  ПАНАЙОТ ХИТОВ   им отваряше всички врати за най-високи служби в йерархията   на БКП  - за фамилията се предоставяха само директорските постове и специални превилегии за съветнически службички на първите секретари на ОК на БКП.

Превилегии съществуващи до ден днешен за целия КЛАН ХИТОВИ.Само че сега към превилегиите се прибавя и голямо богатство  - територията на най -красивото и посещавано място за отдих   от сливналии - "СИНИТЕ КАМЪНИ"  ," КАРАНДИЛА ,  ,АЛПИЙСКИЯ ДОМ   НА ТОДОР  ЖИВКОВ.
Сега се води "война" между КЛАНА  ХИТОВИ и КЛАНА ЛЕЧКОВИ.За да се докаже кой е "законен" собственик на "Сините камъни"?
 
  
 Град Сливен няма нужда  за  кмет компрометиран   човек , нито   има нужда от  предлаганите  "пришълци" .Имаме нужда от интелигентни, млади ,доказани ,кадърни хора, които трябва да започнат цялостно   възстановяване  собствеността и красотата на един красив в миналото град.
Възвръщане на законната собственост на града ,която е заграбена или унищожена .

Единственият булевард без дупки  води до частните хотели и имоти на ЙОРДАН ЛЕЧКОВ.Спирките са ремонтирани само до тях.Последната "нормална " автобусна   спирка  е пред хотел "Империа" .

Отстоящата на 200 метра прочута  в близкото минало    спирка "Андреева чешма"   във Вилна зона е напълно порутена.Самата Вилна зона е потънала в мръсотия и безстопанственост от страна на общината.Няма никакви контейнери за сметосъбиране ,а колите по сметоизвозването започват сметоизвозването всяка сутрин от хотелите на ЙОРДАН ЛЕЧКОВ.  Всичко що стига до частните хотели и имоти  на клана ЛЕЧКОВИ е чудесно организирано и точно.Останалите улици в града, Вилна  зона  и околностите са руини  и тотална мръсотия . Гражданите на Сливен не са важни.Че как иначе би се изградило такова кметско самочувствие като всички "големци"   ритат топка с него и го целуват  по голата глава.     
 
Бизнесът в Сливен е в разпад!    "Хляб"   има само за  поставените лица и   доверените фирми на кмета Лечков.

За тях няма закон .Дават се разрешителни да рушат и копаят в частни дворове.Без съгласието на стопаните ,но с разрешение на кмета незаконното става законно.
 
 
м.Септември 2011 г.                                     ДОРА АПОСТОЛОВА - РАЙКОВА
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар