понеделник, 27 февруари 2012 г.

СЛЕД ВАТИКАНА ,И БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА НА МУШКА ОТ МИНИСТЪР ДЯНКОВ

 
 
 
 
 
27.02.2012 / 08:25
Трябва да се извършат промени в законодателството, за да могат контролните органи да проверяват и сделките с църковно имущество. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред БНТ. Според него промените трябва да обхванат всички организации, в които имоти на някакъв етап са били държавни или държавата ги е подпомагала. Дянков допълни, че при такива условия синдикатите също биха попаднали под такава инспекция, защото и те са дотирани с имущество.

До момента не е правен финансов одит на Българската православна църква. „Как изразходва Българската православна църква отпуснатата й държавна субсидия от един и половина милиона лева? Това ще стане ясно до два месеца, когато трябва да приключи финансовият одит по случая”, заяви Дянков.

Председателят на Сметната палата Валери Димитров уточни, че досега не е правена ревизия на църквата понеже размерът на отпусканите й средства е твърде малък в сравнение със стотиците милиони, отпускани за други високобюджетни организации./"Стандарт"/

ОБРЪЩЕНИЕ

ДО
МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ
СИМЕОН ДЯНКОВ
ВИЦЕПРЕМИЕР
МИНИСТЪР
МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ

КОПИЕ:
МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ
ЕМИЛ ВЕЛИНОВ , ДИРЕКТОР
ДИРЕКЦИЯ  " ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ "

КОПИЕ:
ОБЩИНА СЛИВЕН
КОЛЬО МИЛЕВ ,КМЕТ НА СЛИВЕН

КОПИЕ:
СВЕТИЯТ СИНОД
ГЛАВЕН СЕКРЕТАР
НЕГОВО ПРЕОСВЕЩЕНСТВО
СТОБИЙСКИ ЕПИСКОП НАУМ

КОПИЕ:
В.СЕДМИЦА
ГЕОРГИ ВЛ.ПОПОВ

КОПИЕ:
СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ
СЛИВЕНСКИ МИТРОПОЛИТ ЙОАНИКИЙ









                                              ОБРЪЩЕНИЕ


                  КЪМ   ВСИЧКИ  МИРЯНИ ОТ СЛИВЕНСКА ЕПАРХИЯ!
 

ЧЕСТИТ  НИ  АГЕНТ  НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ !
СЕГА РАЗБРАХМЕ  , ЧЕ СЛИВНАЛИИ   СМЕ СЕ ИЗПОВЯДВАЛИ   И
СМЕ ТЪРСИЛИ ПОМОЩ И ЗАКРИЛА ОТ ЕДИН    АГЕНТ НА   ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ
С АГЕНТУРЕН ПСЕВДОНИМ   "КИРИЛИЕВИЧ".

СЛИВЕНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ  ЙОАНИКИЙ ( с агентурно име КИРИЛИЕВИЧ ),КОЙТО Е. В  СПИСЪКА С ОБЯВЕНИТЕ 11  БЪЛГАРСКИ ВИСШИ САНОВНИЦИ .-
ЧЕНГЕТА - АГЕНТИ НА  ПЪРВО  ИЛИ  ШЕСТО УПРАВЛЕНИЕ !

СКОРО  ИДВА РЕДЪТ И  НА "КОМПАНИЯТА"  ОТ  ПРИБЛИЖЕНИ  И ВЕРНИ
СЛУЖИТЕЛИ  НА     ЙОАНИКИЙ, КОИТО ПРЕЗ ГОДИНИТЕ  ЯДОХА И ОЩЕ ЯДАТ  ДО
НАСИТА ОТ ЦЪРКОВНАТА  ВЛАДИШКА  БАНИЦА. - ДАЖЕ ПРЕЯДОХА И СЕ
САМОЗАБРАВИХА ЧЕ   БОГ  НЕ Е   ЛИЧНА ИЛИ СЕМЕЙНА  СОБСТВЕНОСТ  НА ПРИБЛИЖЕНИТЕ И СЕМЕЙСТВАТА ИМ В СЛИВЕНСКАТА МИТРОПОЛИЯ .

Г-Н ЕМИЛ ВЕЛИНОВ , ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯТА ПО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА
НЕ ОБРЪЩА   ВНИМАНИЕ НА ЖАЛБИТЕ ОТПРАВЕНИ КЪМ НЕГО.
НЕЩО ПОВЕЧЕ :ИЗПРАТЕНИТЕ  ЖАЛБИ НЕ  СЕ  РАЗГЛЕЖДАТ  И ПРОВЕРЯВАТ .
ТАКЪВ Е СЛУЧАЯТ С ПОДАДЕНАТА ЖАЛБА ОТ СЕМЕЙСТВО ИНВАЛИДИ ОТ СЛИВЕН
СРЕЩУ  СЛИВЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ ЙОАНИКИЙ И  ДОВЕРЕНОТО МУ ЛИЦЕ ОТ ЯМБОЛ СТАВРОФОРЕН ИКОНОМ ЧАКЪРОВ.  СЪЩИТЕ     БЯХА  " УПЪЛНОМОЩЕНИ "  ОТ  ЕМИЛ ВЕЛИНОВ ДА СИ ИЗВЪРШАТ  САМИ -     ПРОВЕРКА   ПО ЖАЛБАТА
И  САМИ ДА СИ   ИЗПРАТЯТ ОТГОВОРА  В КАБИНЕТА НА ДИРЕКТОРА ЕМИЛ ВЕЛИНОВ! СЛУЧАЯТ ПОЛУЧИ ГЛАСНОСТ ЧРЕЗ  ПУБЛИКАЦИИ НА РАЗГОВОРИ, ИНТЕРВЮ  В ИНТЕРНЕТ САЙТОВЕ.


И КАКВО ОТ ТОВА?

СВЕТИЯТ СИНОД НЕ СИ НАПРАВИ ТРУДА   ДАЖЕ   ДА ОТГОВОРИ НА ЖАЛБАТА !
СТИГНА СЕ ДО ПАРАДОКСА ,ЧЕ ТЕЗИ ХОРА СЕ  "САМОПРОВЕРИХА"     И
ОБЯВИХА СИГНАЛИТЕ  В ЖАЛБАТА      ЗА ЛЪЖИ  И МАНИПУЛАЦИИ!
ВЛАДИКАТА В ОТГОВОРА СИ ПОЖЕЛА  СЕМЕЙСТВОТО   ДА ПОИСКА ПРОШКА !?

НА  МЛАДО   ОТЧЕ   С  " РАЗВИНТЕНА"   ФАНТАЗИЯ,   МУ СЕ ПРИВИЖДАХА 
ПОЛТЪРГАЙСИ   ПО  ПОКРИВА НА ЦЪРКВИТЕ В СЛИВЕН ,ТОВА ОТЧЕ  ЗАПОЧНА УПОРИТО    ДА ТЪРСИ  АВТОРКАТА    НА  ЖАЛБАТА .  В  САЙТОВЕТЕ В ИНТЕРНЕТ  ОТЧЕТО    СЕ  ГАВРЕШЕ И   ПОДИГРАВАШЕ   С  ДВЕТЕ   Й  ЗАВЪРШЕНИ ПРЕДИ  МНОГО  ГОДИНИ   ВИСШИ ОБРАЗОВАНИЯ   . САМ   СИ   ЗАДАВАШЕ   В ИНТЕРНЕТ
РИТОРИЧНИ   ВЪПРОСИ :" КАКВА Е ТАЗИ  ЖЕНА ? МЕТАЧКА ИЛИ ЧИСТАЧКА   В СОФИЙСКИ    УНИВЕРСИТЕТ?"

ОТГОВОРЪТ  ЩЕ БЪДЕ ДАДЕН ДНЕС  :
МАНИПУЛИРАНА И ПОСТРАДАЛА  ОТ ГАВРИТЕ И СЛОВЕСНИТЕ РЕПРЕСИИ   НА ЕДИН   ВЛАДИКА - ДОНОСНИК НА СЛУЖБИТЕ.- ОТ СЛИВЕНСКИЯ ВЛАДИКА ЙОАНИКИЙ   И    ДЯСНАТА МУ РЪКА   В ЦЪРКОВНИТЕ ФИНАНСОВИ ДЕЛА ЯМБОЛСКИЯ  СТАВРОФОРЕН    ИКОНОМ   ПАНАЙОТ   ЧАКЪРОВ .
В СЛОВОБЛУДИЕТО  СИ   ЙОАНИКИЙ  ОБВИНИ СЕМЕЙСТВОТО  ЧЕ ГОВОРЯТ И  ПИШАТ   КЛЕВЕТИ  СРЕЩУ НЕГО.
НЕПРИСТОЙНА ГАВРА СЪС СЕМЕЙСТВО!ЕДИН ВЛАДИКА ВМЕСТО ДА ПРОПОВЯДВА И УЧИ НА ЛЮБОВ, ИСТИНА И СМИРЕНИЕ  ПРИЕ РОЛЯТА НА ОБВИНИТЕЛ  .
ТАЗИ ЖЕНА ПРЕЖИВЯ   ТЕЖКО СБЛЪСЪКА С ТАЗИ    ЦЪРКОВНА
ВЛАСТ В СЛИВЕН  СТИГАЩА ДО РЕПРЕСИВНОСТ  , ГРУБ АВТОРИТАРИЗЪМ   И ЖАЖДА ЗА МЪСТ !

 ТОВА Е  РЕАЛНАТА  ВЛАСТ  НА  СЛИВЕНСКИЯ ВЛАДИКА ЙОАНИКИЙ  И НЕГОВИТЕ ПРИБЛИЖЕНИ,

ТАЗИ ЖЕНА НИКОГА НЕ Е БИЛА ДОНОСНИК НА СЛУЖБИТЕ.
ТАЗИ ЖЕНА  НИКОГА НЕ  Е БИЛА  ОСМИВАНА И ОКАРИКАТУРЯВАНА    В МЕДИЙНИ ПУБЛИКАЦИИ.
ТАЗИ ЖЕНА И РОДИТЕЛИТЕ Й СА ЖИВЕЛИ ЧЕСТНО И ДОСТОЙНО И  СА ПОСРЕЩАЛИ  СТОИЧЕСКИ УДАРИТЕ НА СЪДБАТА!
СПАЗВАЛИ СА НОРМИТЕ НА ПРИЛИЧИЕ И МОРАЛ. СЛИВЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ  МНОГО ЧЕСТО Е    ГЛАВЕН ГЕРОЙ   В СКАНДАЛНИ ПУБЛИКАЦИИ ОТ РАЗЛИЧНИ   АВТОРИ  ПРЕЗ ГОДИНИТЕ    ДО  ДНЕС.

ГАВРА С ИНВАЛИДИ ИЗВЪРШВА НЕ САМО ОТ  УВАЖАВАНИЯ МИТРОПОЛИТ, НО И НЕГОВИЯТ СПОДВИЖНИК И ЦЪРКОВЕН СЪРАТНИК  ЯМБОЛСКИ СТАВРОФОРЕН ИКОНОМ ПАНАЙОТ ЧАКЪРОВ КОЙТО СЕ ДРАЗНИ ОТ СТАРАТА СЕМЕЙНА "ЛАДА" НА ЗАДНАТА СЕДАЛКА ,НА КОЯТО ЛЕЖИ СЪПРУГЪТ ИНВАЛИД С НАСКОРО ПРЕЖИВЯН ИНСУЛТ. ПО СТАР МАНИЕР НА АГЕНТ ОТ СПЕЦИАЛНИТЕ АГЕНТУРНИ СЛУЖБИ ТОЙ СЕ ОБРЪЩА КЪМ ВЪПРОСНОТО СЕМЕЙСТВО И ИЗСТРЕЛВА ЗАПЛАХА  СЛЕД ЗАПЛАХА: " ТАКИВА КАТО ВАС ТРЯБВА ДА ГИ ПРИБИРАТ! НЕ ВИ Е МЯСТОТО НА ПЪТЯ ."   КОЙ И КЪДЕ ТРЯБВА ДА ГИ ПРИБЕРЕ НЕ СТАВА ЯСНО, НО ВИЕ САМИ СЕ ДОСЕЩАТЕ.

ТОВА СЕ НАРИЧА ГАВРА!

ЯСНО Е ЧЕ ТАКИВА ХОРА КОМПРОМЕТИРАЛИ СЕБЕ СИ ПО БЕЗСПОРЕН НАЧИН  ПРОДАЛИ СЪВЕСТТА СИ СЪЩО ПО БЕЗСПОРЕН НАЧИН ЖИВЕЯТ ВСЕ ОЩЕ С ИНЕРЦИЯТА НА ЕДНО ОТДАВНА ОТМИНАЛО ВРЕМЕ

ЗА ЧОВЕКА БЕЗ МОРАЛ  ТИ СИ МАЛЪК ЧОВЕК - НЕЗНАЧИТЛНО  МАЛЪК  И МОЖЕШ ДА БЪДЕШ СМАЧКАН  ОТ ВСЕКИ   АГЕНТ ПРОДАЛ СЪВЕСТТА СИ НА СЛУЖБИТЕ.В ТОЗИ СМИСЪЛ НЯМА ГОЛЕМИ ИЛИ МАЛКИ АГЕНТИ.ИЛИ СИ БИЛ ИЛИ НЕ СИ БИЛ.А АКО СИ БИЛ ЗНАЧИ СИ ПРОДАЛ СЪВЕСТТА СИ!АГЕНТЪТ ДОНОСНИК -АГЕНТ  Е  ЧОВЕКЪТ БЕЗ МОРАЛ, КОЙТО СЪДИ ДРУГИТЕ!

СЛИВЕНСКА ПРОКУРАТУРА СЪЩО ОСТАВИ БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗАКОННО ПРЕДСТАВЕНИТЕ ЖАЛБИ ОТ ТОВА СЕМЕЙСТВО..АПЕЛАТИВНА ПРОКУРАТУРА -БУРГАС ГИ ОТПРАТИ КЪМ ВОДЕНЕ НА  ДЕЛО ОТ ЧАСТЕН ХАРАКТЕР.

СЛИВЕНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ОБВИНИ СЕМЕЙСТВОТО  В  ЛЪЖА  И КЛЕВЕТА И ПРЕПОРЪЧА ДА ИСКАТ ПРОШКА  НЕЗАБАВНО.

Г-Н ЕМИЛ ВЕЛИНОВ  ЗАЩИТИ  ТЕЗИ ВИСШИ ЦЪРКОВНИ СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО СЕ ГАВРЯТ С ТОВА СЕМЕЙСТВО ВМЕСТО  ДА МУ СЕ ИЗВИНЯТ.
ВМЕСТО ЛИЧНО ДА ПРОВЕРИ СИГНАЛИТЕ ПО ЖАЛБАТА!

ОБАЧЕ ПОСТРАДАЛОТО СЕМЕЙСТВО ПРОДЪЛЖАВА ДА ТЪРСИ  ИСТИНАТА.ПРОДЪЛЖАВА ДА ИСКА ЩАТЕЛНА РЕВИЗИЯ НА  СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ.ПРОДЪЛЖАВА ДА ПИТА КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА СЕ ПРИКРИВАТ ОТКРИТИ ЗЛОУПОТРЕБИ С ВЛАСТ  В УСЛОВИЯТА НА РЕАЛЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ:СЛИВЕНСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ ИМА ПРАВО ДА СЕ ЗНАЕ ИСТИНАТА 
ВСИЧКИ МЪЛЧАТ  .
ВРЕМЕТО ЗА ПРОВЕРКИ  Е ДОШЛО ,ЗА ДА СЕ ЗНАЕ КОЙ КОЙ Е  .МИТРОПОЛИИТЕ СА "ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА"!

***НЕКА СЕ ЗНАЕ КОЛКО    ГОДИНИ СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ СЕ  УПРАВЛЯВА СПОРЕД ФАМИЛНИТЕ И ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ ?ПОВЕЧЕ ОТ 25 - 30 ГОДИНИ!
***НЕКА СЕ ЗНАЕ КОЙ НА КОГО Е СИН, БРАТ ,БАЩА ,ДЪЩЕРЯ ,БАЩА, ИЛИ СЪПРУГ, СЪПРУГА?
***нЕКА СЕ ЗНАЕ КОЙ ДОПУСНА МНОГО ГОДИНИ НАРЕД ЛИЧНИЯ ШОФЬОР НА ВЛАДИКАТА ДА Е И СНАБДИТЕЛ СЪС СТОКА ЗА ЦЪРКОВНИЯ МАГАЗИН ,КЪДЕТО СЪПРУГАТА МУ Е ПРОДАВАЧКА?

***НЕКА СЕ ЗНАЕ КОЙ   НАПРАВИ  БЕЗПЛАТНИ АДВОКАТСКИ КАНТОРИ НА ДЪЩЕРЯ СИ И ЗЕТ СИ  В ДАРЕНИЯ ИМОТ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ -ЪГЛОВАТА КЪЩА ДО МИТРОПОЛИЯТА.

***НЕКА СЕ ЗНАЕ ЗАЩО   МАНАСТИРИТЕ  В СТРАНДЖА И НА ПЕТРОВА НИВА СА В ОКАЯНО СЪСТОЯНИЕ.ДАЖЕ НЯМАТ УКАЗАТЕЛНА ТАБЕЛКА, ЗА ДА СЕ СТИГНЕ ДО ТЯХ?

***НЕКА СЕ ЗНАЕ ЗАЩО ПОСТРОЕНИЯТ ПАРАКЛИС ТРЯБВАШЕ ДА СТАНЕ СВЪРТАЛИЩЕ НА НАРКОМАНИ ПОЧТИ 10 ГОДИНИ И СЕГА ИЗВЕДНАЖ ВЛАДИКАТА ЙОАНИКИИ СЕ РАЗБЪРЗА ДА ГО ОТКРИЕ ТОЧНО ВЪВ ВРЕМЕТО НА МОДАТА  ДА ИМАШ   АГЕНТУРНО МИНАЛО?ВЪВ ВРЕМЕТО НА "ПРАНЕТО" НА ГУЗНА СЪВЕСТ?

***НЕКА СЕ ЗНАЕ ЗА СЛАБОСТТА   НА ВЛАДИКАТА ЙОАНИКИЙ    ДА БЪДЕ КРАЙ МОРЕТО ,КЪДЕТО СА СЪСРЕДОТОЧЕНИ ИМОТИ, ОБЕКТИТЕ, ЯХТЕНИТЕ ПРИСТАНИЩА ,НА НАЙ-БОГАТИТЕ ХОРА.ТЕЗИ ОБЕКТИ СЕ ОСВЕЩАВАТ ТАКА ДА СЕ КАЖЕ С ПРЕДИМСТВО.НИЩО ЧЕ ПОСЛЕ ДЪРЖАВАТА ГИ СЪБАРЯ   НЯКОЙ ОТ ТЯХ КАТО НЕЗАКОННИ   ОБЕКТИ.

***НЕКА СЕ КАЖЕ КОЛКО И КАКВИ КОЛИ  И АПАРТАМЕНТИ СЕ ПОДАРЯВАТ НА ВИСШИТЕ ДУХОВНИЦИ КАТО ЛИЧНИ ДАРОВЕ. ?

***НЕКА СЕ КАЖЕ ДАЛИ СЕМЕЙСТВОТО ИНВАЛИДИ ПОДАРИ НА МИТРОПОЛИЯТА  ПЕТ БРОЯ ТРИДЕСЕТГОДИШНИ ПАЛМИ ,ЗА ДА БЪДАТ ЕКЗОТИЧНА УКРАСА В ДВОРА.ТЕЗИ ПАЛМИ  ИМАХА ПАЗАРНА СТОЙНОСТ 10 000 ЛЕВА, НО ВПОСЛЕДСТВИЕ БЕШЕ ОТРЕЧЕН ФАКТЪТ ЗА ДАРЕНИЕ 
НА ХОРА БЯХА ЗАПЛАТЕНИ 200 ЛЕВА ЗА ПРЕНАСЯНЕТО ДО МИТРОПОЛИЯТА.ТРЯБВА ДА ИМА ОТГОВОР КОЙ И ЗАЩО УНИЩОЖИ ТЕЗИ ПРЕКРАСНИ ЦВЕТЯР КОИ                                                                                                                                                                                                                                                                         ТО .СА ВЪПРОС НА ЧОВЕШКА ТОПЛИНА Е ЛЮБОВТА КЪМ ЦВЕТЯТА И ЖИВОТНИТЕ.ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ ЗАЩО ВЛАДИКАТА ЙОАНИКИЙ НЕ ОБИЧА СПОРЕД ДУМИТЕ МУ ЦВЕТЯТА.И ЗАЩО ОТКАЗВА, ЧЕ Е НАПРАВЕНО ТОВА ДАРЕНИЕ ЗА КОЕТО ИМА И СВИДЕТЕЛИ: НОСАЧИ И ШОФЬОР!
 
РОДНИЯТ ГРАД СЛИВЕН Е ДОСТАТЪЧНО ОПЕТНЕН  ОТ ГРАБЕЖИ, ДАЛАВЕРИ И
КОРУПЦИОННИ СХЕМИ.
АВТОРИТЕТЪТ НА ГРАДА  Е СРИНАТ ! .
 
ОТИДЕ СИ ЕДИН КОМИСАР - ЗА КОНТАКТИ С ПОДЗЕМНИЯ СВЯТ!
ОТИДЕ СИ ЕДИН КМЕТ - РАЗСИПАЛ ГРАД СЛИВЕН ЗА 8 ГОДИНИ!
ТРЯБВА ДА СИ ОТИДЕ ЕДИН ВЛАДИКА, КОЙТО
ЗАЯВЯВА  ,ЧЕ НЕ ЧЕТЕ ВЕСТНИЦИ И НЕ ГО ИНТЕРЕСУВАТ ПУБЛИКАЦИИТЕ ЗА  НЕГО .
НИЕ ГОДИНИ НАРЕД СМЕ СВИДЕТЕЛИ НА
МАТЕРИАЛИ ,ОТ КОИТО ВСЕКИ МОРАЛЕН ЧОВЕК БИ СЕ СМУТИЛ И
ПРИТЕСНИЛ ОТ СРАМ, БИ СЕ ИЗЧЕРВИЛ!
ПУБЛИКАЦИИТЕ ЗА ЙОАНИКИЙ  И ЛИЧНИЯТ МУ ЖИВОТ ДЕЙСТВАТ КАТО
ШОК ЗА ВСЕКИ ВЯРВАЩ МИРЯНИН В СЛИВЕНСКА ЕПАРХИЯ

ОПИТИТЕ НА НЯКОИ  СЛИВЕНСКИ ЖУРНАЛИСТИ - С ГОЛЕМИ   " ПРЕТЕНЦИИ " ЗА ДЕМОКРАТИ ДА ОМАЛАВАЖАТ АГЕНТУРНОТО МИНАЛО НА СЛИВЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ  ЙОАНИКИЙ   Е ОПИТ ЗА  ХВЪРЛЯНЕ НА "ПРАХ В ОЧИТЕ".
НЕ ДЕЙСТВАТ НИКАКВИ ОПРАВДАНИЯ : " АЗ НЕ ВЯРВАМ ТОЙ ДА Е  ТАКЪВ  ! ТОЙ Е ДОБЪР ЧОВЕК!"  И ТОЙ Е ДОБЪР ,    ДОБЪР     E  И ДЪЛГОГОДИШНИЯТ МУ ШОФЬОР И Т.Н.  ТЕЗИ БЛУДКАВИ МИСЛИ ДОПРИНАСЯТ ЗА МАНИПУЛИРАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ .
 
РАНО ИЛИ КЪСНО ИДВА ВИДЬОВ ДЕН!
ЗА ВСИЧКИ !
ЗА ДЕЛАТА НИ !
ЗА ДОБРОТАТА НИ!
ЗА ЗЛОБАТА НИ!
ЗА ГАВРАТА С БОЛНИ И НЕМОЩНИ ИНВАЛИДИ.

И  CЛИВEНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ЙОАНИКИЙ ( КИРИЛИЕВИЧ )
ЩЕ ОТГОВАРЯ  ЗА ДЕЛАТА СИ  КАТО ВСИЧКИ  ЗЕМНИ  ХОРА .
ПРЕД БОГ.
.И ПРЕД СОБСТВЕНАТА СИ СЪВЕСТ !

ДОШЛО Е ВРЕМЕ ЗА РАЗМИСЪЛ, РАЗКАЯНИЕ И ИСКАНЕ НА ПРОШКА !
 
 
 
18.01.2012г                   ДОРА АПОСТОЛОВА -РАЙКОВА                                                                  

ГЕОРГИ ВЛ.ПОПОВ:ЗА СЛИВЕН И ЯМБОЛ...ИЛИ - ДЕ Е НАИСТИНА КУКЕРЛАНДИЯ?

 
 
 
27.02.2012 / 09:11
Що е Кукерландия? От телевизиите вчера разбираме за невероятния кукерски празник в Ямбол, наречен Кукерландия. Тази дума обаче се използва и като характеристика на затънтен, беден и безличен град, село и район.
Като Сливен например. Хиляди се стекоха в Ямбол от цялата страна с невероятните си костюми и маски/на сн./. Целият град и много гости от страната и чужбина станаха свидетели на едно необикновено зрелище, идващо от древността. Ахкат, снимат, възхищават се и се забавляват. Така във всяко отношение: икономическо, социално, културно и пр. Ямбол е вече пред нас. Остана ни старата слава на уж по-развит и по-достолепен град, както и хуморът в наша полза. Като например как сливналии си хвърлят старите гащи в Тунджа, а ямболлии си варят… шкембе-чорба от тях.
Освен един недотам впечатляващ ни детски фолклорен фестивал, какво друго ни се предлага от години насам в духовната и културна сфера? Нещо автентично, нещо сливенско, нещо от сакралните традиции на Сливенския край ли? Няма го. Много неща са изгубени /като например литературните празници "Сливенски огньове”/ и ни остана един Димитровден. И вината не е в културните организатори, а в цялостната културна политика на общината от години насам. Последните осем се оказаха най-болезнени. Много от средствата за култура отиваха в семейната фирма на бившия кмет: за издръжка на гостуващи групи деца, други начинания, коктейли послучай 24 май, Димитровден и т.н. Днес бедната община не може да си позволи Бог знае какво, въпреки искрените намерения на новия шеф на местния парламент Соня Келеведжиева да обнови и динамизира духовния и културен живот в града.
Липсата на духовни ориентири и настъпилата деградация във всички сфери са осезаеми и в друго отношение. Съсипаната инфраструктура, безработицата /1500 сливналии са останали без работа само през м.януари/ и пр. са едно на ръка. Погледнете движещите се по улиците люде: това са предимно възрастни, болни хора, живеещи в мизерия. Много от тях и по-младите са подвижна реклама на битака, на евтин китайски, турски и прочие внос. Както коментира един приятел, дори по ларгото е събитие да срещнеш добре облечен човек с костюм и вратовръзка. Защото става дума не за цивилизован избор, а за принуда, породена от материални проблеми. Да не говорим за липсата на жизнерадост, на позитивизъм, на добронамереност: те са някъде в миналото.
Затова нашата Кукерландия /тоест, Сливен/ има нужда от Кукерландия като ямболската и от други самоотвержени усилия на община, общински съвет, на дейците на културата и бизнеса за поврат във всички сфери, за едно ново битие, изпълнено с повече духовност и жизнерадост, с повече смисъл и упование в бъдещето.

Още снимки от новината

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА- ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ГЕРБ-СЛИВЕН

ДО
  БОЙКО БОРИСОВ
  МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ
 

  ДО:
  СИМЕОН ДЯНКОВ
  ВИЦЕПРЕМИЕР
  МИНИСТЪР НА
  МИНИСТЕРСТВОТО НА
  ФИНАНСИТЕ

                                                                        ОТВОРЕНО ПИСМО                         
      

                                                                   ДО      ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА   
                                           
                                                                                   СЛИВЕН

Чувствам се задължена да напиша  това ОТВОРЕНО ПИСМО , за да изразя  недоволството си от осъществения формален депутатски прием  на съпруга ми Петко Райков  на 20.02.2012 в11:45  в приемния Ви час  на депутат от ГЕРБ за Сливенски район.Аз направих  лично заявката за приемният Ви час пред техническият секретар Нина,ако тя изпълнява тази длъжност.Но каквато и да е нейната длъжност тя ме  попита две неща:
1./Дали ще присъствам и аз на срещата -отговорих отрицателно

2./ Заявих двата въпроса ,поради които се налага съпруга ми Петко Райков да иска тази среща:
                       ПЪРВИ ВЪПРОС : Молба за евентуално съдействие   пред сливенска банка за спешен кредит необходим на семейството ни за неотложно възникнали нужди и здравословни тежки проблеми.                              
                       ВТОРИ ВЪПРОС:  Беззаконията на ВИВАКОМ,на  които сме подложени вече   четири  години!Незаконно прилагане на две сметки  за ИНТЕРНЕТ:      №10178703001 и      №10178703002
Първата сметка е      абсурдна и незаконна  като  във въпросният дом на семейството ми намиращ се в центъра на  Сливен , от 5 години не живеем  поради преместване по здравословни проблеми   в околностите на град Сливен ,където е преместен ИНТЕРНЕТ МАЛКО ПО-КЪСНО   след много ЖАЛБИ и борби до БТК
 Р.азрешението е дадено от БИВША  БТК, а е извършено под ръководството и контрола на инженер ВАЛЕНТИН МОДЕВ  от   ВИВАКОМ- СЛИВЕН,  ръководител на специалистите по Интернет във ВИВАКОМ-Сливен.

ВЕЧЕ НОВИЯТ СОБСТВЕНИК  ВИВАКОМ    въпреки даденото ни разрешение от бивша   БТК  НЕ ПРИЗНА АДМИНИСТРАТИВНИЯ АКТ  ,което представлява един ПРАВЕН АБСУРД  .И    ЗАПОЧНА ГОЛЯМОТО " ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ "    БЯХМЕ ПОДЛОЖЕНИ ЧЕТИРИ ГОДИНИ НА      ДИСКРИМИНАЦИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ  НА ПРАВАТА НИ КАТО ГРАЖДАНИ.И НАЙ-ВЕЧЕ КАТО ИНВАЛИДИ!

Четири години имаме   незаконна   сметка от 109 лева за абонатен  №10178703001,която ние отказваме да платим защото тя  ТРЯБВАШЕ   ДА БЪДЕ ЛИКВИДИРАНА ПОРАДИ ПРЕМЕСТВАНЕ НА НОВИЯ   АДРЕС Парадоксът и абсурдът е в това ,че новият ВИВАКОМ вместо да отбележи в архивите си това преместване РАЗКРИВА НОВА СМЕТКА С НОВ АБОНАТЕН НОМЕР НА ЕДНО И СЪЩО ЛИЦЕ.Това е  новият абонатен номер №10178703002 на обявеният нов адрес.НОВ АБОНАТЕН НОМЕР 10178703002   който обслужва Интернет услуга във Вилна зона на Сливен обаче абсурд - в протокола на новият абонатен номер телефона който обслужва услугата е вписан в ПРОТОКОЛА  че е поставен в центъра на Сливен в наследственият ми имот в който след смъртта на родителите  ми никой не живее и на този адрес няма изобщо поставен телефон
!АБСУРД СЛЕД АБСУРД ПОРАДИ ЕДНА ЧИНОВНИЧЕСКА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ!
Така четири години семейството ми притежава един Интернет обаче МОНОПОЛИСТА ВИВАКОМ изисква от семейство ми  инвалиди да плащат ДВЕ СМЕТКИ  № 10178703001 и № 10178703002    тоест чрез административен метод на ПРИНУДАТА задължават семейството ми да плаща НЕЗАКОННО ДА ПЛАЩАМЕ НЕЩО , което през годините не сме ползвали  !  ПЪЛЕН АБСУРД!

Поставени сме в "ЧЕРЕН" СПИСЪК  НА ДЛЪЖНИЦИТЕ  и сме лишени ЧЕТИРИ    години  от всички екстри на ВИВАКОМ

Бившият министър Александър Цветков до когото имахме подадена жалба вместо да разреши ПРАВНИЯ  АБСУРД    не намери за необходимо да разгледа случая и да помогне за едно АДМИНИСТРАТИВНО БЕЗУМИЕ -да плащаш услуга, която няма как да ползваш поради абсурдност!Просто 4  години не живее на този адрес .

 Към това НЕПРЕМЕННО трябва да се прибави   и арогантното поведение и лични заплахи към нас  от  мениджър /бивш/ СВЕТЛАНА СТАНЧЕВА и  на операторката-среднистка ЧЕРВЕНКОНДЕВА  , която от некомпетентност вписа в НОВИЯТ ПРОТОКОЛ   по преместването на Интернет на новия адрес    лъжливи сведения , че стационарният телефон открит на мое име   ЗА ДА СЕ ИНСТАЛИРА НОВАТА  ВРЪЗКА ЗА ИНТЕРНЕТ се намира  не във вилна зона където е Интернет а се намира в центъра на Сливен в празния имот.

И така: 4 години аз пиша жалби  ВИВАКОМ се правят на глухи и слепи ,а отделни служители на ВИВАКОМ -СЛИВЕН   със злорадство се правят НА ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА.А ние сме безсилни в собствената ни  държава да разрешим този проблем, защото гражданите в тази държава в повечето случаи са "ВИНОВНИ"  ! Вероятно и ние сме "ВИНОВНИ" и ВИВАКОМ НИ КАРА ДА ПЛАЩАМЕ ВЪПРЕКИ ЧЕ В СЛУЧАЯ ЛИПСВА КОНСУМАЦИЯ.НА ПРЕДЕН ПЛАН Е БЕЗЗАКОНИЕТО НА ЕДНА ИНСТИТУЦИЯ СТИГНАЛА ДО САМОРАЗПРАВА СЪС СЕМЕЙСТВО ИНВАЛИДИ ЗАЩОТО СА ДРЪЗНАЛИ ДА СЕ ОПЛАКВАТ!СЕГА ДА ПЛАЩАТ И ДА СТОЯТ В ЧЕРНИТЕ СПИСЪЦИ НА ДЛЪЖНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ!

ТОВА  допълва абсурдността на  твърдението на  ЧЕРВЕНКОНДЕВА  недообразована и некомпетентна ,но седнала като оператор на компютър ,която  не чака даже да кажем какво желаем при посещение на офиса в  Сливен на ВИВАКОМ ,а грубо и  безапелационно прекъсва съпруга ми с думите:"Не, не може!"Но какво не може тя -  ЧЕРВЕНКОНДЕВА  ИЗОБЩО  не знае! Защото не е дала възможност на съпруга ми да каже по какъв въпрос е пристигнал в централния офис на ВИВАКОМ - СЛИВЕН !Просто "НЕ МОЖЕ !"

И  същата операторка ЧЕРВЕНКОНДЕВА  следва НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА ,ГРУБИЯНСТВОТО  И АГРЕСИЯТА  на  БИВШАТА СИ ШЕФКА  СВЕТЛАНА СТАНЧЕВА,която често с подигравателен нахален тон ни даваше следните съвети:"КЪДЕТО ИСКАТЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ!АКО ИСКАТЕ И НА ГОСПОД СЕ ОПЛАЧЕТЕ!."  

Това е ЧИСТА ПРОБА ЧИНОВНИЧЕСКА ПРОСТОТИЯ   наложена от тези жени  4  години .

И  БЕЗОТГОВОРНОСТТА НА ЕДИН  БИВШ МИНИСТЪР  ОТ ПАРТИЯ ГЕРБ,който не сметна за необходимо даже да отговори на жалбата ни и да провери.Този министър АЛЕКСАНДЪР ЦВЕТКОВ  СЪЗДАДЕ ПРЕДПОСТАВКИ ЗА ЕДНА АДМИНИСТРАТИВНА БЕЗОТГОВОРНОСТ НА  ЧАСТ ОТ СВОИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДА СЕ КАЧАТ НА ЛУКСОЗНИТЕ СЛУЖЕБНИ  КОЛИ И ЛУКСОЗНИ ДЖИПОВЕ  И ДА ОБЪРНАТ  ВИВАКОМ - СЛИВЕН и други градове в ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА!!! ТАКОВА ПРЕДНАМЕРЕНО И АГРЕСИВНО ПОВЕДЕНИЕ ИМА  И    ОПЕРАТОРКАТА ЧЕРВЕНКОНДЕВА и БИВШАТА Й ШЕФКА СВЕТЛАНА СТАНЧЕВА!Това ПРЕДНАМЕРЕНО ОТНОШЕНИЕ на бившата мениджър СВЕТЛАНА СТАНЧЕВА ДАДЕ ОСНОВАНИЕ ДА НИ СЕ НАЧИСЛЯВАТ БЕЗУМНО ВИСОКИ ТАКСИ ЗА ИНТЕРНЕТ  /35 - 40 лева/   месечно   ОТМЪСТИТЕЛНО начислявани ВИСОКИ ТАКСИ ЗА ИНТЕРНЕТ.Също и до принудително спиране на вторият телефон поради НАЧИСЛЕНИ СМЕТКИ ОТ 200 лева без да сме говорили!   Сега когато операторите в България предлагат Интернет с цена 10 лева ВИВАКОМ ежемесечно начислява на нашето семейство за Интернет по 35 -40 лева !!!
В интерес на истината най-голяма помощ и подкрепа получихме тогава от бившия собственик  господин ЩАУБ  който разпореди за 48 часа да ни се поставят два прави телефона .Някой хора служители на ВИВАКОМ - СЛИВЕН до ден днешен не  пожелаха да ни простят това!!!

Всичко може да се случи във ВИВАКОМ - СЛИВЕН.Отделни служители са "ЯХНАЛИ" ВИВАКОМ  въпреки некадърността и отмъстителността си към гражданите на Сливен.

В интерес на истината и като ДОСТОЕН ФИНАЛ за този криминален СЮЖЕТ   трябва да отбележа че ако не беше намесата на
младия и възпитан инж.МОДЕВ ние щяхме да гледаме през "КРИВ МАКАРОН"  Интернет .За което единствено на него трябва да му благодарим  от
Сливен.Но не одобряваме неговото мълчание по случая с нашето семейство ,защото той отлично знае какъв е случаят, но от колегиалност  запази мълчание.Което не е правилно!Защото той лично НАРЕДИ и ИЗВЪРШИ  ПРЕМЕСТВАНЕТО  НА ИНТЕРНЕТ!
Но запази мълчание от колегиалност към СВЕТЛАНА СТАНЧЕВА И ДРУГИТЕ   въпреки видимите извършени беззакония към нашето семейство. и грубо  нарушаване на нашите права като граждани в тази държава.

Сега след като никой не оправя този абсурд остава ни вариант да поканим любезно и настоятелно премиерът БОЙКО БОРИСОВ  и  новият министър МОСКОВСКИ  заедно  да дойдат лично на проверка в Сливен по този случай .В това няма нищо лошо и неуважително  и ако се докаже ,че семейството ни има втори ИНТЕРНЕТ  ще приготвя лента и ножица да ОТКРИЕМ ОБЕКТА в дома ми в Сливен въпреки че е преместен на друг адрес където живеем ! Това го казвам като една малка шега.Защото ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ не е слънце да огрее в цялата държава!Но трябва задължително да знае какво правят неговите представители и председатели на ГЕРБ по места.Такава е и моята цел сега !Не може само да яхаш джипове в тази бедна държава!Работи честно и открито за държавата и за правата на гражданите!Вие госпожа ТАНЕВА също !
 Време е някой от ВИВАКОМ да поеме ОТГОВОРНОСТТА за ПРОФЕСИОНАЛНОТО БЕЗДАРИЕ НА СВОИТЕ СЛУЖИТЕЛИ В ГРАД СЛИВЕН по този АБСУРДЕН КАЗУС !  И бездарниците, които 4 години ни тормозят по всички възможни начини да ги преместят на работа според интелектуалните им възможности и капацитет                     
До разглеждане на вторият въпрос беззаконията на ВИВАКОМ спрямо семейството ни изобщо не сте   стигнали , госпожо Танева  въпреки приносимите за случая  документи.Просто срещата сте я прекъснали още в рамките на  първите 30 секунди!
Решили сме ако в България не се стигне до решение на абсурдният казус за Сливен ще се обърнем за съдействие към Европейските институции за да докажем до къде може да стигне БЕЗДАРИЕТО и от къде започва АБСУРДА в държавата!
ДЕМОНСТРИРАЛИ  сте своята НЕДОБРОЖЕЛАТЕЛНОСТ , заемайки нападателна  позиция към един инвалид с думите :НИЕ НИТО ДАВАМЕ ЗАЕМИ!  НИТО СТАВАМЕ ПОРЪЧИТЕЛИ!И това е
Що за безумно поведение ?!Тази България не е само за лична "консумация"  в  цели и бонуси,които Вие от ГЕРБ си раздавате и трупате скандал след скандал!Тази България е наша  - на всички граждани  -България е и на  хората към които  проявявате лична неприязън   и отношение!Както в този случай!Че кой Ви е казал че търсим от ВАС личен заем?Вие сте  депутат в Народното събрание от квотата на партия ГЕРБ!Да не би съпругът ми да е бръкнал в джоба Ви или да  е поискал от Вас кредит?Няма такова нещо!
ПЕТКО РАЙКОВ Е ПОТЪРСИЛ СЪДЕЙСТВИЕ!  ДОШЪЛ Е С ДОВЕРИЕ И ДОБРОНАМЕРЕНОСТ, защото в интерес на истината ПЕТКО РАЙКОВ НЕ Е ВАШ ФЕН ПО НИКАКЪВ НАЧИН , НО Е ФЕН НА ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ ,КОЙТО МУ ПОМОГНА В НАЙ -ТРУДНИЯ МОМЕНТ ОТ ЖИВОТА МУ - КОГАТО ВСИЧКИ ОТ ХОТЕЛ СЛИВЕН ,ЗАЕДНО С БИВШАТА УПРАВИТЕЛКА  ТЕОДОРА МАРИНОВА   БЯХТЕ НЕНАДМИНАТИ В ГАВРИТЕ СИ КЪМ НЕГОВАТА СЪДБА И БОЛЕСТ. ПЕТКО РАЙКОВ  ЩЕ ОСТАНЕ ТАКЪВ ФЕН НА ПРЕМИЕРА ДО КРАЙ!
Ние не членуваме във Вашата партия ,но  сме  активни граждани на град Сливен  и сме поданици в тази държава!Вече цяла България разбра и знае: Вие  от ГЕРБ си  раздавате  пари  под масата, под формата на бонуси и премии!Защо за Вас всичко има в тази държава, а за гражданите  нищо няма.Каква е Вашата привилегия?Или каква е вашата наглост?
КОИ СТЕ ВИЕ?ЧЛЕНОВЕ НА ПАРТИЯ ГЕРБ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТЕ С НАШИТЕ СЪДБИ?Без да сме членове на Вашата партия дълбоко съжаляваме ,че Вие като депутат не направихте необходимото, за да спрете съсипването на родния ни град Сливен!Не виждаме нищо друго освен лобиране  за Вашите лични интереси.Град Сливен е съсипан не само от едно бездарно    кметуване на един човек с "болни"амбиции за забогатяване с народни средства.Един човек заобиколен в кметството с много политически цветарки и лапачи на народни пари !Вие навредихте също на град Сливен защото с вашето мълчание допринесохте   за съсипията на града ни.
ВИЕ ПОДВЕДОХТЕ И ПРЕМИЕРА ,КОЙТО ЗАСТАНА ДО ЕДИН КОРУМПИРАН   РИТНИТОПКОВЕЦ - ЛЕЧКОВ  И ЗАЛОЖИ КАРТАТА НА ГЕРБ !ЗАЩО ВИЕ  ПРЕМЪЛЧАВАХТЕ ИСТИНИТЕ ЗА СЪСИПАНИЯ ГРАД СЛИВЕН?
Ние знаем Вашата позиция че "ИНВАЛИДИТЕ СА ПАРАЗИТИ " .Тази позиция е заявена  преди време в сливенски седмичник, който и премиера Бойко Борисов прочете.Лично аз написах писмото и изпратих вестниците, в които "СИПЕТЕ БИСЕРИ"   против инвалидите в Сливен !
Че инвалидите са  "ПАРАЗИТИ".Семейството ми   даже и  да има шанс да получи от Вас нещо не бихме го приели ,заради  доказаната във времето недоброжелателност не само към съпруга ми ,който беше 17 години   бивш Ваш служител в хотел "Сливен" и който едва не загуби живота си от неприятностите, които  му създадохте в хотел "Сливен" през последните години   и  инсулта, който получи!
Човешкият  морал  е категория , която не всеки  може да притежава!Човешкият морал е цяла наука за възпитание!
А когато  един човек едва държащ се на крака го посрещнеш с думите :"Ние заеми не даваме и поръчители не ставаме " ме карат дълбоко да се замисля какви са Вашите  функции като народен представител на  Герб?Освен    ЛОБИСТКИТЕ ВИ ФУНКЦИИ от ЛИЧЕН ИНТЕРЕС!
И какъв е Вашият човешки морал?Приемната на Герб е за гражданите  на Сливен! Вие имате моралния ангажимент  търпеливо да отделите 5-10 минути на всеки посетител в приемната Ви-като депутат от  ГЕРБ!Не може една среща да продължи 30 секунди и да се "озъбите" като зло улично куче  на болния  ми съпруг дошъл за съвет и съдействие!Болният дошъл с лични проблеми при Вас!
 В интерес на истината ще Ви припомня, че когато семейството ни имаше неотложна  нужда от  парична помощ,  за стабилизиране на съпруга ми след инсулта и съмнение за втори инсулт, Вие не само че  отказахте такава помощ ,но го изхвърлихте на улицата  след 17 годишен стаж в хотел "Сливен" - демонстративно   с мотива че нямал заповед  за назначение   и сте го  "държали" в хотела "от съжаление".Но не забравихте да си раздадете в същия момент бонуси от по 3 000 лева -  раздадохте на вашите хора !И то без да Ви   "мигне окото"!Но щом се твърди това защо всички факти уличаващи Ви в престъпление бяха унищожени при разследването?

1.Защо изчезнаха видеозаписите от хотел "Сливен"?Защо беше умишлено и незаконно  унищожен болничния лист  на Петко Райков?

2.Защо беше унищожена присъствената тетрадка в хотела с подписите на служителите в хотел "Сливен"?

 3.Защо следователят разследващ случаят "ПЕТКО РАЙКОВ" беше освободен от заеманата служба от комисар Чавдар Божурски , докато разследваше "ДВОЙНОТО         СЧЕТОВОДСТВО"   наложено по Ваше нареждане не само в хотел"Сливен"?

4.Защо се прекрати разследването по случаят "Петко Райков" от Тогава все още живият окръжен прокурор Пейчо Хитов?

5.Защо Инспекцията по труда с шеф Румяна Михайлова при проверката по наша жалба извърши формална проверка и седна на масата с почерпка.Няколко месеца по-късно шефката Румяна Михайлова я издигнаха на още по-висока длъжност в София!


Така Петко Райков остана смазан от една система в държавата- системата на смачкване на достойнството на един тежко болен човек за чийто живот и права се боря няколко години.Защото истината е една: ЛИЧНО ВИЕ И ПРОТЕЖЕТО ВИ ТЕОДОРА МАРИНОВА БЯХТЕ НА ДЪНОТО В УТАЙКАТА ,  където БЕЗМИЛОСТНО ДЪРПАХТЕ КОНЦИТЕ НА ЕДНА СЪДБА!!!СЪДБАТА НА ПЕТКО РАЙКОВ.А ХОРАТА КОИТО ИМАТ ОТ ГОДИНИ ЛИЧНИ ДОСИЕТА КЪМ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ВИ "ПРИПЯВАХА" .НЯКОЙ ОТ  "СПЕЦИАЛНИТЕ"   СЛУЖИТЕЛИ   ПРЕЗ ГОДИНИТЕ В ХОТЕЛ "СЛИВЕН"

Сега Хотел"Сливен" продължава да работи и плаща заплати на "отбраните"  си служители , въпреки че клиенти за нощуване в хотел "Сливен" НЯМА .Барът към хотела с дневен оборот 10-20 лева е затворен.Но сега сте започнали друга  практика.Да демонтирате радиаторите от високите етажи и да ги предавате на Вторични суровини като отпадъци, за да продължавате да плащате незаконни заплати на служителите си ,които няма кого да обслужват в хотел  "Сливен"!
Но получават заплати макар че хотела е доведен до пълен фалит и разруха.Хотелът който беше преди години ГОРДОСТ ЗА СЛИВЕН! Най-внушителната сграда в центъра на града с извисяващите се 16 етажа с  дневни и нощни барове и дискотеки е  доведена до окаяно състояние и фалит с ежедневно падащи отломки от високата сграда.

Петко Райков остана крайно недоволен от срещата с Вас ,поради агресивната позиция  и  30  секундният  "ОТСТРЕЛ "   с  думи от Ваша страна!Аз също съм възмутена , че някой  депутати  като Вас  превърнаха не само държавата ни  и градът ни  ,но и  депутатските приемни  "в бащиния!"В частна собственост!
В тях са личните     и   служебни луксозни джипове,в тях са паричните бонуси и премии, в тях са и частните Ви   лобистки интереси.В тях е всичко!За Вас   всичко има в държавата.За Вас   месечните възнаграждения и паричните бонуси са малки!Малки са заплатите на депутатите ,на министрите и всички други от партия ГЕРБ.Такава ЛАКОМИЯ и нахалство нашата история не помни!
 Все пак радостния лъч в душите на народа ни е ,че такива хора нямат морал, за да направят историята ни. Тя - историята ни е потънала вече от срам,  от една алчност на хора играещи само за собствените си интереси.Но жалко е    за българският народ ,който е подложен на ГЕНОЦИД!                                     
                                            

Да живее България!
Аз така бих реагирала и още бих казала ,че хора като Вас и други подобни няма да променят историята на България, но със сигурност ще бъдат СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!
Поради   неудоволетвореност   от депутатския Ви  прием на 20.02.2012 година    в 11:45 си запазваме правото  да се обърнем по тези същите и   други важни въпроси  към други институции  в България  и извън България!

Има и други    важни въпроси по отношение на МАСОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ  и  задължителното купуване на БОНОВИ КНИЖКИ от българския народ!

Предстои разговор за ГОЛЯМАТА " ИЗМАМА" С БОНОВИТЕ КНИЖКИ В БЪЛГАРИЯВие дълги години бяхте административен ръководител в МЕЛИНВЕСТ и имате  пряко отношение КЪМ "ДАЛАВЕРАТА" С БОНОВИТЕ КНИЖКИ В БЪЛГАРИЯ.

СЛЕД КАТО ОБЩЕСТВОТО НАУЧИ ИСТИНАТА ЗА СЪТРУДНИЦИТЕ НА ДЪРЖАВНА  СИГУРНОСТ В БЪЛГАРИЯ ТОВА ОБЩЕСТВО ИМА ПРАВО ДА НАУЧИ И КОЙ БЕШЕ  ДВИГАТЕЛЯТ НА "ДАЛАВЕРАТА" С БОНОВИТЕ КНИЖКИ В БЪЛГАРИЯ!
БЪЛГАРИЯ , ЕВРОПА И СВЕТА ТРЯБВА ДА   ЗНАЯТ    ИСТИНАТА  ЗА БОНОВИТЕ КНИЖКИ  И ПРОВЕДЕНАТА МАСОВА  ПРИВАТИЗАЦИЯ

ВРЕМЕ Е ЛИЧНО ВИЕ ДА Я РАЗКАЖЕТЕ НА ОБЩЕСТВОТО!
И ДА ПОЕМЕТЕ СВОЯТА ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ!

ДА ПОЕМЕТЕ ОТГОВОРНОСТТА И  ЗА ОСЕМ ГОДИШНОТО СЪСИПВАНЕ НА ГРАД СЛИВЕН ПОРАДИ ПРЕМЪЛЧАВАНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕДНО ДЪЛГО И БЕЗДАРНО УПРАВЛЕНИЕ НА ЕДИН КМЕТ, НА КОГОТО ПРЕДИ ВРЕМЕ БЯХТЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЛИЧНАТА МУ ФОНДАЦИЯ " 100-те ВОЙВОДИ"

24.02.2012Сливен                                                  
                                                                         ДОРА АПОСТОЛОВА - РАЙКОВА

неделя, 5 февруари 2012 г.

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ГЛАВНИЯ РЕДАКТОР НА ИНТЕРНЕТ ИЗДАНИЕ "СЕДМИЦА"-СЛИВЕН













Г-н Попов,за втори път изразявам недоволството си за  Вашето "избирателно" и "угодно"отношение към публикации ,които не касаят Вашия вестник"Седмица".
Ако желаете да дадете гласност на публикации на Ваши съграждани,каквато съм и аз, то  публикувайте целия материал/интервю/,без да съкращавате публикациите в частта,в която са засегнати Ваши близки и известни политически личности ,както е в случаят със сливенската депутатка г-ца Десислава Танева -регионален председател на партия ГЕРБ и настоящ депутат от партия ГЕРБ.Моля прочетете моят отговор на отправения към мен въпрос от ТОДОРКА НИКОЛОВА.Сега аз имам въпрос към Вас:Поради какви Ваши съображения Вие скривате пасажа на моят отговор,който помествам по-долу.Аз се досещам и вече съм Ви го казала поради какви причини Вие правите това "отстъпление "от демократичните си претенции?На кого е нужно това прикриване?Със сигурност не е нужно на град Сливен и гражданите му,които са неми свидетели как града им потъва " в блатото"  на безразличието и гонене на лични комерсиални интереси!
ВЪПРОС:
- Какво отношение вземат вашите народни представители по проблемите на Сливен?
ОТГОВОР:
- Никакво. Имам впечатление от депутатката Десислава Танева, регионален председател на партия ГЕРБ. Въпреки многобройните сигнали при нея за престъпното отношение на Йордан Лечков към града, тя се държи изключително безотговорно към съдбата на Сливен. В един от сливенските вестници тя си позволява да нарече инвалидите „Паразити”. Написах писмо на Бойко Борисов, изпратих му и двата вестника като доказателство ,за да види какви ги вършат неговите подчинени. Никакъв отзвук. Не съм чула някой да й потърси отговорност за голямата далавера с боновите книжки. Доколкото знам тя беше, а може и още да е председател на фондация, която носи името на Йордан Лечков „100-те войводи”. Тя е една „велика” и богата народна представителка, която редовно сменя луксозните си джипове. Тя заема едно от челните места по изразходено гориво сред народните представители.
Този цял пасаж изразяващ моето мнение в интервюто ми с ТОДОРКА НИКОЛОВА Вие сте го игнорирали като с това още веднаж доказвате че играете роля на ПИАР и ЗАЩИТНИК на тази сливенска депутатка.
Това отношение км моите публикувани материали можете да имате само в случай че аз посетя Вашата редакция.За втори път правите "манипулация" на мой
материал ,за да защитите една депутатка,която " не си е мръднала пръста" за родния си град.Това нейно поведение създава впечатление за гражданите в Сливен ,че закриля кметът Лечков!!!
Г-ца Десислава Танева с  безразличие наблюдава как
се разсипва родния ни град.А Вие я прикривате!Вие си знаете защо.Но аз протестирам срещу тези Ваши манипулации.


07.02.2011 г.




21.09.2011 / 19:04Йордан Лечков вече не седи и не командва от кабинета си в Общината.Той излезе в ...

 СБОГОМ,ЛЕЧКОВ !

21.09.2011/19:04

Йордан Лечков вече не седи и не командва от кабинета си в Общината.
Той излезе в отпуск, за да се впусне в предизборната борба за пореден - трети - мандат. Назначи за изпълняваща неговата длъжност заместник-кметица Недка Енергиева. Така той ще има възможност да управлява чрез нея, а Неди пък да поддържа по-отблизо и с повече пълномощия делови контакти с фирмите от близкото й обкръжение. Пък и друга борба предстои на Лечков- оборване, т.е. обжалване решението на Ямболския съд за наложена присъда "три години лишаване от свобода" с пет годишен изпитателен срок. Наистина условното наказание ще му позволява да остане извън решетките, но как ще изтърпи той пет години без да гушне нещо, намесвайки се с целия си авторитет в някоя "обществена поръчка". Освен това ще може ли той с тази присъда да прави напъни за трети мандат? Я да попита американския посланик възможно ли това в САЩ, от които ние се учим да работим и да живеем демократично? Сигурно ще му се каже: "Сбогом!"
Сбогом, Лечков! Сбогуваме се с тебе, но ти не се притеснявай, това не е некролог! Още си жив и дишаш, работиш, живееш, посягаш на средства… (Тъй както умееш.)
Лечков си отива, но каква диря оставя той след себе си, какво "наследяваме" ние от него, най-богатия, най-скандалния, най-оспорвания и лъжлив кмет на Сливен, брутално потъпкал достойнството на града на Хаджи Димитър. Кметът, който се кълне, че защищава Сливен, но без да се замисля презрително нарече в националния ТВ-ефир града под Сините камъни "прословут хайдушки град". (Вероятно имайки предвид себе си и приятелското си обкръжение.)
Най-голямото, най-тежко и кошмарно наследство е позорът, донесен на Сливен от него с безвъзвратното спиране на европейски пари за водния цикъл.
Позор, който определя Лечков не като европеец, а като евро-пиец!
Наследяваме от Лечков безмилостно наранената природна среда - варварски отсечените топол, разпродаени за дъвен материал на "приятели", с поставени на тяхно място хилави и трудно виреещи фиданки, за които никой не можа да каже какво ще излезе от тях. Получаваме в наследство безотговорно продадени площи в самия център на града, върху които сега зловещо се издигат тромави и безоки архитектурни образувания, смразяващи погледа ни дори и в най-горещите дни.. Лечков оставя след себе си порутени или срамно пустеещи сгради, определяли дълги години архитектурния силует на Сливен. Безжалостно занемарената зала "Сливен" - някога известна с безупречната си акустика; безотговорно изоставената сграда на бившия медицински колеж. Някога той беше начално училище, носило името на митрополит Серафим, оставил средства за неговото изграждане. Зверски разрушени сгради в района на някогашното текстилно училище с парков двор, за който са завиждали много училища и в Сливен, и в страната. В наследство получаваме нескопосания "пробив" към улица "Антим І", за по-бърз и пряк достъп на "Империа". Лекомислено запратените в миши дупки книжарници, които не само разпространяваха сериозна книжнина, но и оформяха духовния облик на центъра на града. Разровени улици, разкопани подземни топли и студени връзки. Паметник-символ превърнат от светилище в сметилище. Пустеещи паркови площи, продължаващ безнадеждното си съществуване ромски квартал. Лечков, пък и другите "политици" и кандидат-кметове ходят там само когато има кампания, т.е. след няколко дни за няколко часа с няколкостотин кебапчета, а след това - без всякакво внимание. Лечков е готов да каже, че той не носи отговорност за всичко това и ще докара вода от девет баира, за да легитимира своята невинност. Той винаги е твърдял, че не носи отговорност за нищо! Но главната, макар и единствена отговорност си остава - той беше кмет и като градски и общински глава трябваше да търси пътища и начини - разбира се в рамките на закона - да спре обезличаването и разсипването на града. Но защо ли нищо не направи за това? Защото не носи нищо в джоба му!
Затова ще е най-добре за сливналии да му бият един халфов шут и да му извикат "Сбогом, Лечков!"
автор: Aйя Войводина




 Искам да участвам в    процеса  по  премахване на предопределеността, която се налага на сливналии ...

 ВЪРНЕТЕ ГРАД СЛИВЕН НА ИСТИНСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ - ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН!


Искам да участвам в    процеса  по  премахване на предопределеността, която се налага на сливналии преди изборите  от високите етажи на властта.Не може открито да се защитава и толерира съсипването и разграбването на цял един град.Не може да се дава гръб на един човек ,който за 8 години ограби сливналии  в пряк и преносен смисъл.Не може това да се нарича "грешка "  и да се обещава:"Ама той ще си оправи грешките!".

Ако държавната власт открито  защитава и застава зад гърба на ЛЕЧКОВ , ние   сливналии предлагаме да си го вземат в София, в някое министерство и да "ритат топки "-там .Може да го вземат треньор по футбол на длъжност към Министерски съвет.


Сливен  не е футболна топка , с която да   се разиграват експериментално    пасове  наложени  от  ГЕРБ, БСП, АТАКА ,или друга партия  в Сливен и да се целуват по голите потни "футболни"  глави.
 

Сливен е на сливналии!  Да си върнем нашия град,  да си върнем  честта и достоинството на граждани!Да докажем че сме достойни българи!
 
Гражданите на град Сливен изразиха своето недоволство от политиката не само на кмета ЙОРДАН ЛЕЧКОВ ,но и недоволство от безразличието и подкрепата на ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА, депутат и регионален председател на партия ГЕРБ за Сливен.Против тези личности бяха изразени протести чрез подписка , събрани само за 4 дни 23 907 подписа , които са предадени и входирани официално в Министерски съвет и на други места.

Сливналии не приемат и протестират против политическите "совалки " на Цветан Цветанов и други политически личности подкрепящи и толериращи
некадърността ,корупцията и злоупотребите в Сливен - на всички общински нива..
 
Обществена тайна е ,че обществените поръчки се "печелят" винаги от "Гради"ООД , "БИЛДИНГ", МОНОЛИТ-БИНДЕР" и т.н.- фирми "обслужващи" интересите на кмета. 
 
 
Въпреки че не членувам от 25 години в никоя партия или сдружение ,въпреки .че съм
симпатизант на личността на Бойко Борисов ,аз съм скандализирана от неговото лично  решение, от позицията на управляваната от него партия ГЕРБ  ,от
позицията на  заемания от него  висок държавен пост  -министър-председател , скандализирана съм от начина  по който той  изказа публично  своята подкрепа за личността на ЙОРДАН ЛЕЧКОВ и обяви  че това е кандидатът на ГЕРБ за Сливен!.Независимо от присъдата и скандалите около  личността  на кмета!
Тези думи на Бойко Борисов прозвучаха скандално  и  подействаха като "леден" душ ,който  "отрезви" сливенското гражданство и  даде  още  по-голям тласък на недоволство в града.
Градът е облепен с осмиващи плакати  против ЙОРДАН ЛЕЧКОВ - той ни гледа от всеки ъгъл и стълб!Тези грозни плакати са навсякъде разлепени.

Интересно е защо се случи така ,че министър-председателят застана против целия град  Сливен ? В името на какво? В името на какви морални или човешки категории? Бойко Борисов  каза  пред цяла България, че ЛЕЧКОВ вероятно е направил грешки ,но ще ги оправи.Вероятно се е имало предвид мъдрото обкръжение и ръководство на партия ГЕРБ.
Когато един човек няма обществени и човешки   морални качества никой не може да го спаси !Въпреки че цялата партия е станала на крак-в защита!И БОГ не може да го спаси от блатото ,в което е нагазил за  осем години кметуване!
 
Тази "ПОДКРЕПА" оказана  от министър-председателя пред цялата държава ,тези фотоси с целувки по голото потно чело на Лечков ,тези "совалки" между София и Сливен на известни   партийни личности  вече намирисват на "обявяване на война" на сливенската общественост и на кореняците сливналии , за  които     не останаха  зелени площи с градинки за отмора  в центъра или  в  крайните квартали ,които да не са "погребани" по времето на осемгодишното кметуване   на ЙОРДАН ЛЕЧКОВ.

Не останаха дървета в града!Те бяха безмилостно унищожени ,нарязани и отправени в неизвестна посока на известни доверени фирми.Не останаха реки!Всичко тотално "помляно"  и унищожено от един ритнитопковец почиващ на старата си слава и пари отпреди 100 или малко повече години!

Сливен напомня за един "гробищен парцел"  по време на война.
 
Сливен вече не е "град на 100-те войводи" ,а "град на 100-те скандала"!Скандали предизвикани от некадърно  и корумпирано управление!
 
Сливен прилича на Бейрут  -   разкопан ,"поломен ,"разграбен" - безмилостно и  тотално !И то не само градът е разграбен !
 
Прочутите сливенски "Сини камъни" не останаха  незабелязани от кмета.Дългата ръка на човешката   ненаситност и лакомия стигна и до Балкана!

Територии и обекти  в   планината се разграбват законно и незаконно.

В Сливен се носят легенди за богатството на ПАНАЙОТ ХИТОВ оставено на наследниците му.Говори се, че отдавна се водят дела за 7 000 дка от   "Сините камъни" ,за които имат "претенции" настоящите  наследниците на Панайот Хитов - КЛАНА ХИТОВИ  -  най-известната комунистическа фамилия  от   времето на Тодор Живков  чак  до днес!Тази фамилия има законна представителка в Народното събрание .Това е депутат  от   БСП адвокат  ,ДИАНА ХИТОВА ,съпруга  на починалия миналата година окръжен прокурор ПЕЙЧО ХИТОВ.

Тези законни наследници /баби , синове ,снахи, внуци и правнуци/   доказват в съда, че са законни наследници на 7000 дка  от планината -  собственост на хайдутина ПАНАЙОТ ХИТОВ.Към мераците на комунистическия клан ХИТОВИ ще добавим и заграбването на АЛПИЙСКИЯ ДОМ   ,построен специално за Тодор Живков  и други обекти    от   присвоени и заграбени от клана ЛЕЧКОВИ
 
Не става ясно как се е стигнало до придобиване на собственост от 7000 дка от сливенския хайдутин Панайот Хитов?В онази далечна  епоха -  за щастие на наследниците му - Панайот Хитов,известен хайдутин и закрилник  на народа  , незнайно откъде и как се е сдобил с големи богатства и територии от земя,ливади  и кашли в Сливенския Балкан известен като "Сините камъни.Завещал на своите наследници торби със злато и стари нотариални актове, пазени от наследниците в "тайници".Такова богатство  ще  стигне до "девето коляно"?Друг е въпросът за социалистическите превилегии на едно семейство  ,за което по време на социализма  името на  роднината-хайдутин  ПАНАЙОТ ХИТОВ   им отваряше всички врати за най-високи служби в йерархията   на БКП  - за фамилията се предоставяха само директорските постове и специални превилегии за съветнически службички на първите секретари на ОК на БКП.

Превилегии съществуващи до ден днешен за целия КЛАН ХИТОВИ.Само че сега към превилегиите се прибавя и голямо богатство  - територията на най -красивото и посещавано място за отдих   от сливналии - "СИНИТЕ КАМЪНИ"  ," КАРАНДИЛА ,  ,АЛПИЙСКИЯ ДОМ   НА ТОДОР  ЖИВКОВ.
Сега се води "война" между КЛАНА  ХИТОВИ и КЛАНА ЛЕЧКОВИ.За да се докаже кой е "законен" собственик на "Сините камъни"?
 
  
 Град Сливен няма нужда  за  кмет компрометиран   човек , нито   има нужда от  предлаганите  "пришълци" .Имаме нужда от интелигентни, млади ,доказани ,кадърни хора, които трябва да започнат цялостно   възстановяване  собствеността и красотата на един красив в миналото град.
Възвръщане на законната собственост на града ,която е заграбена или унищожена .

Единственият булевард без дупки  води до частните хотели и имоти на ЙОРДАН ЛЕЧКОВ.Спирките са ремонтирани само до тях.Последната "нормална " автобусна   спирка  е пред хотел "Империа" .

Отстоящата на 200 метра прочута  в близкото минало    спирка "Андреева чешма"   във Вилна зона е напълно порутена.Самата Вилна зона е потънала в мръсотия и безстопанственост от страна на общината.Няма никакви контейнери за сметосъбиране ,а колите по сметоизвозването започват сметоизвозването всяка сутрин от хотелите на ЙОРДАН ЛЕЧКОВ.  Всичко що стига до частните хотели и имоти  на клана ЛЕЧКОВИ е чудесно организирано и точно.Останалите улици в града, Вилна  зона  и околностите са руини  и тотална мръсотия . Гражданите на Сливен не са важни.Че как иначе би се изградило такова кметско самочувствие като всички "големци"   ритат топка с него и го целуват  по голата глава.     
 
Бизнесът в Сливен е в разпад!    "Хляб"   има само за  поставените лица и   доверените фирми на кмета Лечков.

За тях няма закон .Дават се разрешителни да рушат и копаят в частни дворове.Без съгласието на стопаните ,но с разрешение на кмета незаконното става законно.
 
 
м.Септември 2011 г.                                     ДОРА АПОСТОЛОВА - РАЙКОВА
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ВЪРНЕТЕ ГРАД СЛИВЕН НА ИСТИНСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ - ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН!
alle.bgДОРА АСЕНОВА АПОСТОЛОВА-
                                                               РАЙКОВА
ПУБЛИКАЦИИ НА АВТОРСКИ СТАТИИ ,МНЕНИЯ, ПРЕДЛОЖЕНИЯ ,ВЪЗРАЖЕНИЯ ...Психолог
                                                  Филолог
                                                  Микробиолог
                                                  Фитолог
                                                  Уеб мастер
                                                   
                                                 Активен интерес към политиката                                  
                                                 Активен интерес към съдбините на България
                                                 Активен интерес към обществото
                                                 Активен интерес към световната политика

                                                 Активен интерес към онлайн маркетинга
                                                 Активен интерес към онлайн домашен бизнес
                                                 Програми за развитие на домашния бизнес
                                                 Предложения за онлайн бизнес
                                                 Статии

                                                 Медицина
                                                 Народна медицина
                                                 Алтернативна медицина
                                                 Старинни лечебни рецепти
                                                 Съвременни рецепти
                                                 Хемороиди
                                                 Гъбички

                                                Всички останали теми 

05.02.2012 г
Сливен                                                       ДОРА  АСЕНОВА АПОСТОЛОВА-
                                                                                 РАЙКОВА