понеделник, 5 ноември 2012 г.

СКАНДАЛ . С НАРОДНИ ПАРИ ДЯНКОВ ВОДИ ЛЮБОВНИЦА НА ЕКСКУРЗИИ




In РАЗСЛЕДВАНЕ on 05.11.2012 at 16:54
 
 
 
 
 
 
i
 
Rate This
Quantcast

Диана ГЕОРГИЕВА, в. “Галерия”
Министърът на финансите Симеон Дянков, който ще остане в историята с призивите си за стягане на коланите и с ограничаването на всички социални разходи, всъщност е доста щедър към атрактивната си сътрудничка Ирина Велкова. Около това мнение се обединяват колегите на 27-годишната амбиция в министерството, които се затрудняват да преброят многобройните й пътувания по целия свят за последните три години. Екзотични почивки в Сингапур, Мексико и Банкок пълнят всекидневието на „Малката“, както е известна Велкова сред колегите си във Финансовото ведомство.Фаворитката на Дянков определено може да се похвали със стандарт на живот, който е утопичен блян за повечето мочичета на нейната възраст. Честите й пътувания до тузарски дестинации стават реалност, тъй като
Ирина Велкова следва Дянков при всичките му срещи и официални визити,
категорични са източници на „Галерия“ от Министерството на финансите. Най-пресният пример е последният рожден ден на Малката. Тя отбеляза щастливото събитие заедно с министъра в екзотичния Виетнам.


Вицепремиерът си организира официално посещение в социалистическата държава с пикантни за туристите обекти за разглеждане от 16 до 19 октомври. Съвсем не е случаен фактът, че рожденият ден на младата дама – 17 октомври – съвпадна с екзотичния воаяж, разказват колеги на Велкова. Още повече, предвидливо в делегацията са само Дянков, 27-годишната му сътрудничка, зам.-министърът на отбраната Валентин Радев и експерти от Министерството на отбраната. Последните обаче имаха във Виетнам собствена програма и ангажиментите им на практика бяха напълно отделни от тези на Дянков.
Личният празник на апетитната фаворитка на Дянков изобщо не е единственият случай, в който
вицепремиерът си позволява да задоволява лични прищявки с държавни пари.
Преди това министърът и Велкова пътуваха до Шанхай. Формалният повод на доста разточителното пътешествие със средства на данъкоплатците беше световното ЕКСПО. През лятото Велкова и Дянков отново се оказаха заедно в Брюксел по време на рождения ден на вицепремиера и отпразнуваха заедно щастливия повод.
Освен това, благодарение на доста благодатната си служба,
ефектната сътрудничка на вицепремиера вече е изръшкала Молдова, Италия, САЩ, Чехия, Финландия, Обединените арабски емирства, Аржентина, Тайланд,
става ясно от профила й в социалната мрежа фейсбук.


Когато не обикаля света надлъж и нашир,
Велкова раздава наляво и надясно заповеди в министерството.
Тя най-редовно разпределя задачи от името на шефа си. 27-годишната правистка с лека ръка строявала дългогодишни служители на министерството на „Раковски“ 102, обясняват запознати. Те са категорични, че малцина в България биха могли да се похвалят с толкова бърза и шеметна кариера като тази на Малката.
Веднага след като встъпи в длъжност, Дянков назначи Ирина Велкова за „съветник към кабинета на вицепремиера по административните въпроси“, въпреки че по това време красавицата дори все още не е завършила специалността „Право“ в Софийския университет. Запознати твърдят, че постът началник на кабинета на вицепремиер се намира на най-високото стъпало в йерархията на държавните служители – като директор на дирекция в министерство.
Преди това биографията на Ирина Велкова е доста постна –
тя идва от младежката организация на ГЕРБ в София.



About these ads

Няма коментари:

Публикуване на коментар