понеделник, 20 август 2012 г.

НАГРАДИХА СЪС "ЗЛАТЕН ЛЪВ " СПОРТИСТ

Люба МАНОЛОВА |

За Гения на завистта, глупостта и предателствата в спорта

Владо Николов, който благодари на Бойко Борисов за това, че волейболистите побеждаваха в Лондон?!Бившият вече капитан на националния отбор по волейбол, Владо Николов получи „Златен лъв” от Пресклуб „България” по повод края на 15-годишната му състезателна кариера в представителния тим и за изключителен принос към спорта. Притежатели на тази награда са още: Йордан Йовчев, Евгения Раданова, Мария Гроздева, Петър Стойчев.

„За мен е чест да бъда редом до всички големи спортисти, които са носители на този приз”, каза Николов, който още преди Олимпиадата в Лондон  той заяви, че това ще е последното му състезание с националната фланелка.

Както се казва, за него може и да е чест, но дали Николов да се нареди редом с изброените по-горе блестящи имена е чест?

“Преди 4 години имах още какво да дам на националния отбор. Сега вече имаме Цветан Соколов”, призна именитият волейболист след връчването на наградата. След разочарованието в китайската столица играчът е имал 20-минутен разговор с президента на федерацията по волейбол, инж. Данчо Лазаров, който го убедил да остане призна най-накрая Владо Николов за привързаността на Лазаров към него като състезател!

Туристът, играл твърде малко в Лондон, заминал на олимпиадата като капитан на националите по волейбол, оплю бившия треньор на националния отбор по волейбол при явяването си в две телевизии с национален обхват за една сутрин. В тези интервюта, Николов представи на публиката неповторимия Матей Казийски като човек, за когото решенията вземат други вместо него!

Николов на пресконференцията с журналистиДокато нападаше Стойчев, напуснал достойно поста си след като изведе момчетата до Лондон, Николов не пропусна да благодари на премиера Бойко Борисов, на министъра на спорта, Свилен Нейков и на ръководството на Българската волейболна федерация!

За тези изявления Николов бе награден според мен, тъй като той прекара твърде малко на игрището в Лондон и не се отличи с кой знае каква игра.

Същият Владо Николов не смееше дума да каже срещу Стойчев преди олимпиадата, мълчеше и се спотайваше, наблюдавайки скандалите, които се завихриха в националния отбор по волейбол, днес, след като Игрите в Лондон приключиха се скъса да се разхожда по телевизии и да дава интервюта и пресконференции.

Понятията като „чест” и „достойнство” за някои мъже са фикция, но такъв е животът – шарен!

Ето какво каза в bTV Владо Николов:

Стоян Георгиев: Мислиш ли че протеста на Радостин Стойчев и на Матей Казийски е справедлив и че си струваше да не бъдат част от отбора?

Владимир Николов: Щом са протестирали, значи са вярвали, че е справедлив. Това, в което аз съм убеден , което съм убеден като част от този национален отбор, като българин е, че не му беше времето. Не на протеста…. на бойкота! Протестът, може да си протестират, може да си кажат мнението – защо не?  Но не беше моментът това да се прави преди Олимпиадата.

Стоян Георгиев: Приемаш го като предателство преди такъв важен форум?

Владимир Николов: Ти го каза. Но на нас Стойчев не ни трябваше, на нас ни трябваше Матей, а Стойчев направи така, че Матей да не дойде.

Отборът, от дните, когато играеше с Матей Казийски под ръководството на треньора Радостин Стойчев

Стоян Георгиев: Мислиш ли, че има нещо, което е логично да се промени нещо от начина, по който се управлява този спорт?

Владимир Николов: Според ме безгрешни хора няма, със сигурност хората от федерацията има неща, за които могат да търпят критика. Има неща, които биха могли да се подобряват, но предвид на факта, на показаните резултати … тези резултати са направени със или под управлението на федерацията, не са направени въпреки федерацията. Така че това, което се постига не е случайно…

… Ние се класирахме на Олимпиада благодарение на държавното финансиране, което ни позволи да имаме две олимпийски квалификации в една и съща година. Това са пари, осигурени от министъра на спорта и Бойко Борисов. Това е организацията, която създаде БФВ, за тези пари да има на кой да се дадат, за да бъде купена тази квалификация, за да бъде купена звучи малко грозно, за да бъде организирана тази квалификация в България, пред родната ни публика. Идеалните условия, които ни бяха създадени за работа и подготовка на отбора за олимпиадата, доведоха до там, че нашият щаб, целият спортно-технически щаб и ние, състезателите да може да си свършим работата по най-добрия начин и и този резултат да стане факт. Без който и да е тези четири компонента – финансиране, държавно финансиране, организацията, щаба и състезателите, нямаше да има класиране. Ако Бойко Борисов не беше разписал финансирането, можеше да не се класираме, нямаше да го има този резултат. Ако федерацията нямаше връзките и позициите в международната федерация, можеше да не ни дадат тази квалификация. Това не е тайна.

Ако Бойко Борисов, Бойко Борисов, федерацията – ако тези изброени от Николов мъже, не били съдействали – отборът нямало да се класира!

А кой изпразни зала „Армеец” в знак на протест срещу Данчо Лазаров, кой протестираше пред залата? Нима младата публика трябва да се пренебрегва?

Ако Бойко Борисов не беше подписал… Бойко Борисов осигурил пари…, Ако Бойко Борисов не беше разписал финансирането, можеше да не се класираме, нямаше да го има този резултат. Ако федерацията нямаше връзките и позициите в международната федерация, можеше да не ни дадат тази квалификация. Това не е тайна.

Имаме поговорка за преклонената главичка и сабята – защо му трябваше на Владо Николов да венцехвали Борисов, Лазаров, министъра на спорта, че и Дянков?!?

на нас Стойчев не ни трябваше, на нас ни трябваше Матей, а Стойчев направи така, че Матей да не дойде…

Де се е чуло  и видяло треньор да не трябва на отбора си?!

Инженерът Данчо Лазаров ли, Любо Ганев ли щяха да бъдат на мястото на Стойчев и да съветват, говорят и изискват от състезателите?

Най-после Николов изплю камъчето, че е бил винаги против Радостин Стойчев! Най-после дойде денят той да се разправи в гръб и подличко със Стойчев!

Но този ден и за нас, бе Видовден!

Що се отнася до Матей Казийски –да, той беше много по-добър от Владо Николов, но никога не се е афиширал като такъв, защото това момче има някакъв морал!

Решението да застане до Стойчев и протеста му срещу интригите на шефа на БФВ, Данчо Лазаров му правят чест, то беше зряло и достойно решение, каквото и да му струваше в личен план това! Матей се отказа от любимата игра, но не защото някой го накара, а защото неговите ценности са на светлинни години от тези на Лазаров, Ганев и Николов.

Прав му път на Николов в „Галатасарай”! Той оправда разходите по заминаването си в Лондон с коленопреклонните си изявления към властта! Даде израз и на ненавистта си към Стойчев – а това, както видяхме се цени от когото трябва!

Да върви Николов в Истанбул, ако ще да кани всяка седмица на софра Лазаров и Ганев – все тая!

Интересен израз употреби Любо Ганев за Матей Казийски, като каза, че вратата му е винаги отворена! То вратата за Данчо Лазаров и Любо Ганев също е отворена, но те са се вкопчили във федерацията и няма изчегъртване от там!

Твърде странно е за Пресклуб „България” защо не оцени по достойнство Йордан Йовчев, Станка Златева, Тервел Пулев, момичетата на треньорката Илияна Раева и всичко, които се бориха не заради Бойко Борисов, а заради България по терените на олимпиадата?!

Радан Кънев, който се изказа объркано и обидноТук ми идва на ум, и едно тъпо изявление на представителя на бутиковата партийка на Иван Костов – ДСБ, наречен Радан Кънев, който обяви, че „мутрите в спорта са причина за провала в Лондон!”

Кънев, заместнико на Костов, в Лондон бяха и се бориха за медали: Йордан Йовчев, Станка Златева, Тервел Пулев, Ивет Лалова, Детелин Далаклиев, волейболистите ни, състезателките по художествена гимнастика и прочие достойни състезатели – те ли са ви мутрите в спорта, причинили провала в Лондон?

Към днешна дата ДСБ прави конгресите си в телефонна кабина, както се изрази образно един дипломат и журналист, ще дочакаме и утрешния ден, в който телефонната кабина ще е широка за няколкото представители на Костовата партийка!

Има елемент на злоупотреба със служебно положение, има елемент на търсене и налагане на диктат на мутроподобни в решения за спорта, но нека ги разграничаваме от състезателите ни, които се бориха в Лондон на олимпийските игри!
http://lubamanolova.info/komentari/2012/2582-nagradiha-sas-zlaten-lav-sportist-blagodaril-na-boyko-bo

Няма коментари:

Публикуване на коментар