сряда, 29 август 2012 г.

ВЕЛКО ВЪЛКАНОВ: И С КУТЕВ И БЕЗ КУТЕВ - ВСЕ ТОЛКОВА

ВЕЛКО ВЪЛКАНОВ: И С КУТЕВ, И БЕЗ КУТЕВ – ВСЕ ТОЛКОВА

29 авг
 
 
 
 
 
 
i
 
Rate This
Quantcast

БСП се откри за атаки, Бойко Борисов започна да иронизира партията


Велко Вълканов е юрист, бивш кандидат-президент, издигнат от БСП
- Господин Вълканов, преди дни в БСП се разгоря скандал около изказване на г-н Антон Кутев, който сравни членството в Столетницата със заразата със СПИН. Как определяте подобно говорене?
- Много ми е неприятно, че този човек е казал това. Не знам как е могъл да го помисли, трябва въображение, за да се изрече подобна глупост. Целият случай е безкрайно неприятен. Това, че Кутев го е казал – какво толкова значение има? Кутев е функционер на партията, и с него, и без него – все толкова. По-неприятно е, че БСП се откри за атаки. Премиерът Бойко Борисов сега започна да ги плещи едни, да иронизира партията.
- Къде е мярката на шегата?
- Това е въпрос на личен избор. Човек е добре да има мярка, такт, усет за красивото, доброто. Струва ми се, че Кутев страда от логорея, той много приказва, технически лесно приказва. Леко му върви приказката, при него е като малък поток. Бърбори, бърбори и ето – на, изтървал сега такава приказка.
- Възможно ли е това говорене да бъде мост към политическите опоненти?
- Приемете го като чиста глупост, нищо повече. Това не е човек, който ще прави голяма политика. Към кого да хвърли мост? Към Бойко Борисов ли, към кого? Никакви шансове няма в това отношение. Какво е Кутев? До вчера беше един съветник в общината, стана депутат и сега… Той си има своя ръст, не може да скочи над себе си. Не правете политика от глупостта на този човек. Нямам лошо отношение към него. Той е добър опонент, може да реагира бързо, енергично, смислено, сега има пропадане.
- Вижте, и бившият американски президент имаше такива шеги, които „осоляваха” международните му изяви…
- Те са други мащаби. Не знам защо толкова се впечатлявате от приказките на един Антон Кутев…

– След като популизма трайно се настани в българската политика, премината ли е границата на допустимото говорене, на образите, които могат да се използват? На добрия тон?
- Прекалено голямо значение отдавате на Кутев. Отдайте го на Кутевщината, на човек, който не си знае приказките. Кажете какво е това, което Симеон (Сакскобургготски – б.р.) едно време каза: „ще ви оправя зо 800 дни”. Това какво е? След това той имаше и друг голям гаф, когато се обърна към хората и каза: „Който не е гласувал за мен, той не бива да очаква от мен нищо.” Как така?! Гласуването е тайно. Това беше ужасно. Ами тези предварителни изявления, които направи с Кеворк, в които казва: „Аз да поискам нещо от народа? Никога!” Дойде тук и започна да води дела за имоти, които не са негови.
http://argumenti-bg.com/18122/velko-valkanov/

Няма коментари:

Публикуване на коментар