неделя, 23 септември 2012 г.

ЕДВИН СУГАРЕВ : СИНЯТА ВЛАСТ СЪЗДАДЕ ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лошото в българската приватизация 
 
 
Лошото в българската приватизация не беше ниската цена, а това, че ни пришпорваха да бързаме, разказва Сугарев в интервю пред “Преса”. Имаше една Ан Макгърк от Международния валутен фонд, която буквално тропаше по масата и искаше да продаваме в най-кратки срокове. А на кого да продаваме, това никой не казваше.
Така се стигна до варианта “работническо-мениджърска приватизация” , разграбване на предприятията, които след това бяха продавани на безценица на бившите комунисти. Така този тип приватизация направи някои членове на БСП олигарси. За съжаление, получи се така, че синята власт създаде червените олигарси, смята Сугарев.
За мен д-р Желев е една от най-позорните фигури на прехода, той организира комплот срещу правителството на политическата сила, която го издигна за президент, твърди поетът. Действаше в пълен синхрон с Луканов и с фигури от бившата ДС като Бриго Аспарухов.
От всички комунисти Виденов ми е най-симпатичен, признава Едвин Сугарев. Според него това е честен човек, доколкото честен може да бъде член на тази партия. Виденов каза думи, които трябва да се помнят – България няма пари и всичко, дето са го говорили е било пълна лъжа, завършва Сугарев./БЛИЦ

Няма коментари:

Публикуване на коментар