неделя, 23 септември 2012 г.

КРИСТАЛИНА ГЕОРТИЕВА ДОНАБУТА БОЙКО БОРИСОВ ПРЕД ВЛАДИМИР ПУТИН

Кристалина Георгиева, представяща се като най-върлата европейка в България, всъщност е свързвана в Брюксел с някои от най-проруските кръгове, категорични са източници на информация от посолството на САЩ в София. Потърсихме нашите хора в Амбасадата, за да коментират изявленията на Георгиева пред Нова тв. Те бяха недипломатично прями – „Кристалина Георгиева повтаря тези на президента Росен Плевнелиев, които самата тя му предложи преди време. Опитът за натиск срещу руснаците чрез Брюксел е рискова схема. На практика никой от чиновниците в Брюксел няма да си мръдне пръста заради вас”. Разбираме, че на янките в София им дреме за нашите проблеми с хората на Путин, но не може да се отрече – те имат вярна оценка за непукизма на чиновците в Брюксел. Кристалина Георгиева едва ли си прави илюзии за тяхната отзивчивост. Защо тогава споделя пред публиката нощните си фантазии на тема „Помощ от Брюксел срещу Москва”?!
Истината е, че Кристалина Георгиева донабута Бойко Борисов пред Владимир Путин. Загубилият усмивката си в последно време български премиер с основание може да потърси сметка от еврокомисарката заради нелепия опит да защити българските интереси. Кристалина Георгиева беше очевидно неподготвена по енергийната тематика. Бърборенето за „енергийна ефективност” е пушилка за пред медиите. Генерирането на очаквания, че Брюксел ще ни помогне срещу Москва е повече от цинично. Георгиева показа за пореден път, че е завършен кариерист. Някои я привиждат като „Костов в пола”. Всъщност с безхаберните си изцепки по Нова тв тя отвори писта за атака на Меглена Кунева. Напористата бивша еврокомисарка едва ли ще пропусне да забие повдигнатата топка в полето на Бойко Борисов.
Кристалина Георгиева разкри пред публиката притесненията на премиера Бойко Борисов. С преднамереното си преиграване пред тв камерите тя размаза опитите на Б.Б. да представи иска на руснаците като спор между фирми. Не че някой е вярвал в това след изявлението на говорителя на Путин. Но подир казаното от Кристалина Георгиева министър-председателят трудно ще маневрира по тази тема. Колкото  и да му дават „сламки от протоколирани срещи” с Путин неговите сътрудници, Борисов ще продължава да е на мушката на Вова. След като изля възмущението си от Кристалина Георгиева стар приятел на Бате Бойко пласира остър намек – „Преди два дни ми донесоха като дар един кангал и една каракачанка. Кучката ще я кръстя Сталина…”.
bgsniper.com
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар