неделя, 23 септември 2012 г.

"ГОЦЕ" ЗНАКОВО СЕ ПРИТАИ ЗА БЕЛЕНЕ

IncreaseБившият президент и кандидат-лидер на БСП, Георги Първанов, знаково се притаи за „Белене”. Не се обажда. Не громи ГЕРБ. Не подкрепя линията на БСП. Трае си. Да се обзаложим ли, че очаква нишан от Путин. „Гоце” българските интереси по енергийната тема си ги е формулирал отдавна. Няма какво да добави. Първанов вижда, че Борисов се гърчи. Уж влиза остро на руснаците, а сетне раздува как бил застанал срещу ЕК за „Южен поток”. „Какво искат повече в Москва?” е мехлем за русофилската душица на Г.П. Експрезидентът знае, че може лесно да разбие Б.Б. след тази вметка. Но не атакува. Защо ли? Да не би пък „Гоце” да е преценил, че неговият основен противник е Сергей Станишев?! Председателят на БСП иззе инициативата на Георги Първанов с подписката за „Белене”. „Гоце” раздуваше за „енергиен шлем, член, пакет” и прочие. Но С.С. му дръпна килимчето.
Притаяването на Георги Първанов трябва да внуши на публиката, че по толкова значими теми не бива да се бърбори с повод и без повод. Да не говорим, че не бива да се „заплашва партньора”, както геройски изхлипа в четвъртък  Сергей Станишев. Всъщност мълчанието на „Гоце” и дърдоренето на Станишев не са болка за умиране за Борисов. Той се кахъри от мълчанието на Путин. Срещу „заплахата” на нашия премиер Путин отвърна с ледено мълчание и задействане на говорителя си Дмитрий Песков. В момента руският президент се е развихрил. Подпукал е много яко министрите на Дмитрий Медведев. Явно е решил до 60-ия си рожден ден на 7 октомври да впечатли света с „твърда ръка”. Но за България мълчи. За Бойко Борисов – повече от нищо. Как да не се кефи „Гоце” и да не се таи?
Първанов е прав за себе си. Няма смисъл да се обажда сега. Нека се набутва Румен Овчаров и да обяснява защо кабинетът „Станишев” е угробил проекта „Белене” с безхаберни действия и скандално забавяне. Мълчанието пред публиката не означава, че „Гоце” и Б.Б. не търсят начин да влязат в контакт по енергийната тема. Колебанието им е продиктувано от медийната истерия. Евентуална тяхна „тайна среща” ще взриви обстановката. Янките в София тутакси ще ги подредят при медийните си храненици. И ще се почне. Линията на „Гоце” ще бъде „Аз казвах ли ви?!”, отсичат на „Позитано” 20. Не е съвсем сигурно, че медийната акция на Г.П. ще бъде насочена срещу Бойко Борисов.
В София вървят залози, че Георги Първанов е набрал страшно много на Сергей Станишев и готви серия от атаки, с които да го намачка здраво, за да го принуди да се оттегли от поста председател на БСП след избора в ПЕС. В лагера „Гоце” някои сънуват нов конгрес на БСП преди изборите. В тези кръгове основни влияещи фактори са доскорошни върли врагове като Румен Петков и като Татяна Дончева. Те са оставили енергийната тема на Румен Овчаров, защото ги интересува нещо съвсем друго – „Гоце” да вземе главата на Серж преди изборите и да поведе БСП към победа на вота.
bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар