сряда, 19 декември 2012 г.

ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ЩЕ СЕ ВОЗИ В НОВ БРОНИРАН МЕРЦЕДЕС ЗА 1 МЛН.ЛЕВА

merc
 
 
 
Бате Бойко с нов брониран “Мерцедес” за 1 млн. лв.
 
Премиерът Борисов ще се вози в нов брониран мерцедес за 1 млн. лева.
 
13.12.2012 | 16:24 | Ивайло Крачунов
 
Премиерът Бойко Борисов си е поръчал нов брониран “Мерцедес” на стойност 1 млн. лева преди изборите. Моделът на новата му лимузина естествено е и най-скъпия – S-класа. Явно на първия ръководител на държавата вече му е писнало от меките кожени салони на агресивните джипове “Тойота”, в който го возят  през зимата.
Разкошната лимузина на Борисов ще е с най-високата степен на защита – B7 и ще може да удържи дори на атака с гранатомет.
Специално за новата придобивка на министър-председателя, Националната служба за охрана е обявила специална обществена поръчка. Покана за участие е получила единствено “Балкан Стар”. Търг няма да има, защото това е фирмата, която е доставила и и другите бронирани коли на службата.В документацията на обществената поръчка изрично е посочено, че автомобилът трябва да е напълно идентично по вид и технически характеристики с купените през 2010 година коли със специални защити.
Преди две години НСО е купила два бронирани мерцедеса. С единия от тях шефката на парламента Цецка Цачева си позволява да ходи по магазините, а гардовете от НСО носят покупките й.
http://www.pik.bg/bate-bojko-s-nov-broniran-mertsedes-za-1-000-000-leva/
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар