неделя, 9 декември 2012 г.

БОРИСОВ : НЯМА ДА ИМА КОЛЕДНИ ДОБАВКИ КЪМ ПЕНСИИТЕ

Станишев всеки ден е в някоя телевизия, където всеки ден лъже, но казва, че в България няма свобода на словото, заяви министър-председателят

Новини
Няма да има коледни добавки към пенсиите, тъй като няма пари в бюджета, каза министър-председателят Бойко Борисов в интервю за Би Ти Ви (btvnews.bg).

"Кой политик не иска да даде? Но трябва да продължим със същата фискална политика", оправда се той.

"И ако искаме да се превърнем в Италия - Монти днес понаде оставка, в Испания - дето се избиват хората по улиците, в Португалия, Ирландия... Ние трябва да продължим с фискалната дисциплина", каза Борисов.

За европейската статистика и за информацията, че сме най-бедния народ, премиерът заяви:

"Естествено, че ще бъдем най-бедният народ.
Ние продължаваме още да избираме бившата комунистическа партия в България. Продължаваме с това ДПС винаги да има 10% и да е балансьор в Народното събрание и да създава проблеми.

Кога сме били по-богати в 100-годишната история на БСП? Колкото сме били по-приближени към социалистите, толкова е по-бедна държавата.

Защо сега в Брюксел всичките бивш соцстрани се молим за кохезионната политика. Защото сме заварили руини..."

За пенсионерите Борисов каза: "Миличките мои! Но те през годините главно поддържаха БСП. Не ги наказваме, но тези хора са им похарчили парите. За съжаление носталгията към миналото ги държи там. Искам да дам много. Но искам хората, които ходят на работа да имат метро, чиста среда, екология, добър път, аз мисля за тези хора, защото те са носители на прогреса", уточни Борисов.

В отговор на твърдение на председателя на БСП, че ГЕРБ са натрупали 5 млрд. лв. дългове, Борисов извади документи, които опровергават това. Той донесе, подписа и остави в студиото на водещата Диана Найденова графики, които показват какви средства от европейските фондове се усвояват сега и колко пъти по-малко или никак са били те при правителството на тройната коалиция.

"Дайте ги на Станишев. Той често идва при вас.

Станишев всеки ден е в някоя телевизия, където всеки ден лъже, а казва, че в България няма свобода на словото",

заяви Борисов.

Попитан как гледа на заканата на Сергей Станишев, да бъде прогонен от властта "по друг начин", премиерът Борисов каза: "Те веднъж са убили дядо ми, така че аз приемам много насеризно тези работи.

Взимаме необходимите мерки да се предпазваме от тези бандити, да се охраняваме, те са много страшни! Станишев е много страшен, той по другия начин ги разбира тези работи, по наследство - как се убиват хора, как се правят контракционни лагери, той прекрасно знае какво е било в Белене преди атомната централа да тръгне да строят там, как са давали хората на прасетата да ги ядат.

Той знае какво е и затова неговият, другият начин е ясен, но мисля, че няма да му се дадем така лесно..."

Премиерът заяви, че е абсолютно спокоен за предстоящите парламентарни избори:

"Това, което строим и това, което правим и това, което още ще се направи до изборите, народът ще го оцени".

В отговор на друг въпрос премиерът заяви, че не е ставало дума за шистов газ на срещата с президента на САЩ Барак Обама.

"САЩ имат три пъти по-евтин газ, благодарение на шистовата революция и те вече нямат интерес да проучват и добиват на друго място. Не само че им стига шистовия газ, а те утре ще искат и да ни продават газ. Рано или късно и в България ще дойде технология, която ще го добива. Но ние сме сложили мораториум", каза Борисов.

Той прогнозира, че на Козлодуй ще има седми реактор, само че ще бъде хибрид и сега се извършват предпроектните проучвания.

"Защото имаме пети и шести реактор. Там има инфраструктура, инженери, населението е приело, че там има ядрена централа и там е естественото място на седми реактор", добави министър-председателят.

Борисов коментира и

искането да бъде променена забраната за пушене на публични места.

"След като е толкова важна темата за забраната за тютюнопушене и толкова се коментира от обществото, да се повдигне в парламента и нека да я обсъдят. Моето мнение по темата е категорично. Едно време се пушеше в градския транспорт, в самолета. Сега това би било много лошо възпитание.

Абсолютно съм убеден, че във времето особено до 20 часа в ресторантите не трябва да се пуши. Когато приехме тази забрана, ми се виждаше прекалено ако има отделно помещение в ресторанта, което не пречи на останалите, и някой иска да пуши, да не може да пуши, а да трябва задължително да излиза навън", добави премиерът.

По думите му би могло да има отмяна на пълната забрана за тютюнопушене, ако има отделно помещение, но това трябва да бъде обсъдено в Народното събрание.

Борисов отхвърли като обидно подмятането на водещата, че е "убил СДС".

"Ако има убиец на СДС, той се казва Иван Костов. Той е като частник - меркантилен", коментира Борисов.

Според него преди години Костов е зарязал и оставил пасивите в СДС, а с активите си е направил ДСБ.

За първи път премиерът разказа как докато бил в болница след операция на крака, Иван Костов пръв го навестил. "Цецо не можа да влезе от него", спомни си Борисов.

Тогава "тъмносиният" лидер му казал "Давай, ти си моторът на дясното"...

"Не му прави чест това, което върши", обяви Бойко Борисов.

Интервюто завърши така:

Диана Найденова - "Когато няма вече да сте премиер, какво ще правите?"

Бойко Борисов - "Това не е ваша работа! Аз не ви питам какво ще правите след предаването."
 
Източник:btvnews.bg Снимки:БГНЕС - архив

1 коментар:

  1. ГРАНДОМАНИЯТА И НАДЦЕНЯВАНЕТО НЕ Е ДОБЪР СЪВЕТНИК В ПОЛИТИКАТА. НО ...ГАВРАТА С БОЛНИТЕ, ВЪЗРАСТНИ БЪЛГАРИ Е ГАРАНЦИЯ ЗА ЛИПСА НА ПОЛИТИЧЕСКИ И ЧОВЕШКИ МОРАЛ ГРАНИЧЕЩ СЪС САМОУПРАВСТВО И ЖЕСТОКОСТ ! БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ! БОГ Е С НАС !

    ОтговорИзтриване