сряда, 19 декември 2012 г.

ЗА ИГРИТЕ И ЛЪЖИТЕ НА СИМЕОН И КУНЕВА БЪЛГАРИЯ СКЪПО ПЛАТИ

ЗА ИГРИТЕ И ЛЪЖИТЕ НА СИМЕОН И КУНЕВА БЪЛГАРИЯ СКЪПО ПЛАТИ!

In РАЗСЛЕДВАНЕ on 17.12.2012 at 17:34
 
 
 
 
 
 
Rate This


Симеон Сакскобургготски - бившият премиер и Меглена Кунева са национални предатели, защото излъгаха народа, че двата реактора на АЕЦ”Козлодуй” – 3-ти и 4-ти,  трябва да бъдат затворени по искане на Европейския съюз, като необходимо условие за приемането на България в Съюза.

Меглена Кунева, която имаше дори наглостта да се кандидатира за президент на България, а сега чрез “задкулисието”направи партия с амбиции за власт, с продажната си роля за затварянето на двата реактора на АЕЦ „Козлодуй”, нанесе огромни щети на България, които се изчисляват на милиарди евро.
За малка страна като България такава щета е истинско национално бедствие и отреждане нещастната съдба – страната ни да бъде дълго време в дъното на Европейския съюз, като най-бедна!
И Меглена Кунева – виновната за икономическата катастрофа на страната ни, сега иска да стане политик с водеща роля в България!
Каква дързост, но и каква наглост и низост!!!
През 2003 г. комисарят по разширяването на ЕС Гюнтер Ферхойген от трибуната на българския парламент заявява, че ЕС ще приеме България за член, само ако страната ни затвори двата реактора на АЕЦ”Козлодуй”.
Заблуда, голяма заблуда, защото това е мнение само на Ферхойген, а не на Европийския съюз или на Европейската комисия по разширяване на съюза.
Меглена Кунева, умело и хитро използва тази заплаха и я наложи като неотменимо условие за приемането на България в Европейския съюз. А последвалите действия на премиера Сакскобургготски и на Кунева, шумно раздухвайки тази лъжа имат нагла и продажна корист и тънки сметки, за сметка на България.
Едва през 2007 г. се прокрадна съмнение, че Ферхойген е отправил заплахата само от свое име .
На повторно зададения писмен въпрос на българския евродепутат от партия АТАКА Димитър Стоянов, дали Европейската комисия по разширяването е взела такова решение, каквото Ферхойген е обявил пред българския парламент, с порядъчно закъснение на 10 май 2007 година се получава отговорът:
“There is no Decision by the Commission on the closure of the Kozloduy Nuclear Power Plant.”
 ”НЯМА РЕШЕНИЕ НА КОМИСИЯТА ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА  АЕЦ”КОЗЛОДУЙ”.
Отговорът недвусмислено доказва, че Гюнтер Ферхойген съзнателно и целенасочено е въвел в заблуждение всички български институции по въпроса за двата реактора на АЕЦ”Козлодуй”. Но е получил пълно съдействие от страна на Симеон Сакскобургготски и Кунева.Те са знаели за лъжата и измамата на Ферхойген, но съзнателно са премълчали.  
ПОВЕДЕНИЕТО И НА ТРИМАТА Е ПОДСЪДНО, НО НЯМА КОЙ ДА ГО ПОВДИГНЕ, ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е КОРУМПИРАНО И Е В РЪЦЕТЕ НА ГРУПИРОВКИ И МАФИОТИ! 
„Как Меглена Кунева отказваше да защити АЕЦ “Козлодуй”:
„Нито Австрия, нито Гърция щяха да преглътнат „Козлодуй”. Участвала съм в десетки дискусии с австрийските зелени. Щях да бъда разкъсана в Австрия, след един разговор със зелените. Посланикът се уплаши тогава. Защото защитавах безопасността на реакторите.”
„Питате за пример. Най-фрапантният е АЕЦ “Козлодуй”. Изкушението в момента е голямо и много партии и коалиции пледират за отваряне на глава „Енергетика”, организират подписки и референдуми за запазване на кой знае защо превърнатите в национален символ два реактора от чернобилски тип.
Да не се съобразим с поет още през 1993 и потвърден през 1999 г. ангажимент за спирането на първите четири реактора, означава да покажем, че България не спазва своите обещания. И да поставим на карта членството си”. 
Вижте какви задължения са били поети от правителството на Иван Костов, за да разберете, че Кунева и тук нагло лъже, наричайки подигравателно 3-ти и 4-ти блок “чернобилскси реактори” – национален символ”.
За да избегне договореното през 1993 г. от предишното правителство на премиера Беров затваряне до 29-ти Ноември 1999 г. на четири блока от АЕЦ”Козлодуй”, външният министър Надежда Михайлова подписва Меморандум (отбележете нито Договор, нито Споразумение), а Меморандум с Ферхойген, където пише:
„Окончателно затваряне на блокове 3-ти и 4-ти ще стане преди предвидените дати за затваряне, съответно 2008 г. и 2010 г.”, без да се уточнява кога!
На 29 ноември 1999 година премиерът Костов успява да отложи договореното от правителството на Беров затваряне на блокове от 1-ви до 4-ти на АЕЦ”Козлодуй”.
Затварянето на 1-ви и 2-ри блокове, вместо през 1999 г, се отлага за края на 2002 г.
Премиерът Костов заявява също, че „във връзка с актуализирането на енергийната стратегия, което ще приключи през 2002 година, България ще вземе решение, съгласувано с Комисията и отчитайки споразумението за ядрена безопасност и други релевантни фактори, относно датите за окончателно затваряне на реакторите 3-ти и 4-ти, които ще предхождат понастоящем предвидените дати за затваряне през 2008 и 2010 година респективно”.
Тук също няма никакви поети конкретни ангажименти и е оставена възможност за преговари.
За какво несъобразяване с поети ангажименти говори Кунева. Защо отново лъже!
„Европейската комисия вече не може да оспорва лицензите на III-ти и IV-ти блок на АЕЦ Козлодуй”, защото наскоро Агенцията за ядрено регулиране издаде дългокрочни лицензи за работа на двата блока,  съответно за срок от 8 и 10 години.
След положителната оценка, дадена от Агенцията за ядрено регулиране и от Международната агенция за атомна енергия /МААЕ/, от Европейската комисия вече не би трябвало да оспорват издадените от Агенцията за ядрено регулиране/АЯР/ лицензи за сроковете на експлоатация на реактори III-ти и IV-ти в АЕЦ Козлодуй. Пише в-к ”ПАРИ” от 02 юли 2003 година.
Тези важни оценки бяха пренебрегнати безотговорно и цинично, защото още на 22 януари 2002 г. без обсъждане в парламента и преговори, Симеон Сакскобургготски – новият министър-председател, изненадващо обещава на гръцкия си колега Костас Симитис, че страната ни ще затвори 3-и и 4-и блок през 2006 г.
След това поръчково, но безотговорно обещание, Симеон Сакскобургготски и Меглена Кунева започват упорито да налагат становището, че “ако не затворим реакторите, няма да ни разрешат да влезем в Европейския съюз”!
Отново лъжа, защото комисията по разширение на ЕС няма никакво официално становище по въпроса.
“Рефренът” за затварянето на блоковете е подхванат от депутатите на НДСВ, царското лоби и платената преса, които активно се използват за всяване на смут и страх сред българите, които гледат на ЕС като на единствено спасение.
Някои европейски ръководители, повлияни от обещанието на българския премиер започват да притискат страната ни, защитавайки енергийни лобита. Става ясно, че това е сделка с участието на големи играчи, в това число Симеон и Кунева.
Въпреки че всички компетентни организации и световни ядрени специалисти излязоха официално със категорични становища, че реакторите са здрави, надеждни и сигурни и могат да се експлоатират още години наред, ЕС не отстъпи, с мотива, че „след като премиера Сакскобургготски се е съгласил, той вече е предрешил въпроса”.
Симеон Сакскобургготски и главната преговаряща за приемането ни в Европейския Съвет Меглена Кунева продадоха националните интереси на България, като безотговорно и самонадеяно, без обсъждане или някакво допитване до парламента или обществото, затвориха двата жизнено важни за икономиката ни блокове на АЕЦ “Козлодуй”.
Как никой не видя и не разбра, че това в същност е сделка срещу България, с активното съдействие на Симеон Сакскобургготски и Меглена Кунева.
И съвсем неочаквано, като причина за това обещание на премиера подписало смъртната присъда на двата блока, е стартиране на строителство на нова АЕЦ.
Правителството на Симеон Сакскобургготски постави началото на строителството на АЕЦ „Белене”. 
Още от самото начало с избора на изпълнител, избухва голям скандал за искани от българска страна комисионни от канадска компания. Така подозренията, че АЕЦ Козлудуй е жертвана заради големи комисионни и корупционни сделки при строителството на новите реактори на АЕЦ”Белене” получи ново потвърждение.
Дарик радио, съобщава, че разполага с писмото от Канадския депутат Джо Комартин, в което фигурират имена на десетина български, европейски и канадски политици, на които канадската фирма AECL обещавала да плати големи комисионни, ако спечели конкурса за строежа на АЕЦ “Белене”.
Канадците са един от трите кандидати за строежа на АЕЦ “Белене”, които са били предварително одобрени от правителството.
Премиерът Симеон Сакскобургготски обявява старта на проекта, който ще е за огромната сума от 3 млрд. долара.
Според писмото, хора около премиера Сакскобургготски подкрепяли офертата на канадците. За тях лобирали приближени до министъра на енергетиката Милко Ковачев, и до княгиня Мария Луиза, както и  шефът на парламентарната енергийна комисия Веселин Близнаков и президентът на “Риск инженеринг” Богомил Манчев. Те са посочени като инициатори и посредници при прехвърляне на парите. Комисионинте, които трябвало да бъдат изплатени на българското правителство, са 80 млн. долара.
Така със скандал е започнал страежът на АЕЦ”Белене” в който основни играчи са  Симеон Сакскобургготски и Меглена Кунева и където се погребват повече от 2 милиарда евро, а се крадат и стотици милиони.
Приносът на Меглена Кунева е активното включване на банка БНП ”Париба”, която дори спешно е отпуснала на българското правителство кредит от 250 милиона евро,  за закриване на старите блокове на АЕЦ”Козлодуй”.
Богомил Манчев – един от посочените в канадското писмо фигурира в доклад на  американското посолство, като новозабогатял – олигарх и мафиот.
Комисионните на Симеон и на сестра му Мария Луиза и те вероятно не са малки, като се има пред вид какви играчи са и как отмъкнаха държавни имоти, без да им принадлежат.
Като награда за добре свършена работа от 25.10.2006 г. Меглена Кунева бе определена за новия български европейски комисар, което тя постигна с цената на национално предателство!
И още една лъжа – Миглена Кунева останала на поста си в Брюксел заради финансиране на АЕЦ “Козлодуй”от Европейския съюз!…
 “Тези 300 милиона евро са една от причините да довърша мандата си като комисар – заяви тя”. 
Всичко това са лъжи!
“Категорично не е вярно твърдението, че 5 и 6 блок на АЕЦ „Козлодуй” са модернизирани с пари от Европейския съюз”. Това се казва в официално становище на атомната централа по повод изказванията в медиите на еврокомисаря Меглена Кунева, съобщава БГНЕС.
Финансирането на Програмата за модернизация на 1000-мегаватовите блокове се осъществява със собствени средства на централата в размер на 180 млн. евро и чрез кредитиране от международни финансови и банкови институции .
Ето как Меглена Кунева отново е хваната да лъже! А лъжите й донесоха на страната щети за милиарди евро.
Тежко на България, ако Меглена Кунева стане политик и партията й влезе в Парламента!
Симеон Сакскобургготски не ни ли стигаше????
http://razuznavane.com/?p=2862
About these ads

Няма коментари:

Публикуване на коментар