сряда, 19 декември 2012 г.

Защо Борисов не маха Цветанов ?Защото му трябва изборна победа

 
 
 
 
 
 
Rate This

Люба МАНОЛОВА
 
Шенген ще го гледаме още дълго през крив макарон.
Това бе пътят до Ягодиново близо седмица! Вътрешният министър направи толкова скандални гафове, колкото трима чужди министри не смогват да осигурят за цял мандат?!
Докато Цветанов изнасяше лекция, написана му от кой знае кого за трафика на хора, 500 души в Ягодиново бедстваха пет дни, а скандалният гаф в Коиловци бе отхвърлен от депутатите му за обяснение.„Приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство не е сред официално обявените приоритети на започващото от началото на 2013 г. ирландско председателство на Европейския съюз”, съобщи БНР. Темата не беше спомената и на днешната пресконференция в Брюксел, на която ротационното председателство обяви намеренията си.
И това се случи два дни след като Цветанов направи точно обратния коментар пред тв „Европа”:
Цветан Цветанов, вътрешен министърЦв. Цв.: В момента с ЕК имаме много добро сътрудничество, изградено е едно добро партньорство. Механизмът за оценка е полезен за България през последните 5 години от неговото прилагане.
- Възможно ли е в рамките на този мандат да влезем в Шенген?
Цв. Цв.: Всичко ще зависи от Съвета през март месец и от доклада, който ще излезе за Румъния през януари. Надявам се лидерът на ПЕС Сергей Станишев да помогне на социалистическото правителство в Румъния, за да могат да се изпълнят всички ангажименти.
 По тв „Европа” Цветанов даже си позволи да „възложи” задача на Сергей Станишев като лидер на ПЕС… И какво излезе след толкова много говорене на вътрешния министър – категорично опровержение от ЕС два дни по-късно, че някой иска да ни приеме в Шенген?!
Тогава питам аз, има ли смисъл Цветанов да ни харчи парите и да се разхожда до Брюксел, след като се връща и ни заблуждава какво е мнението там за България, по влизането й в Шенген?!
След „шамара” от ЕС, вътрешният министър Цветан Цветанов се направи, че не е чул нищо и ни в клин, ни в ръкав заговори, че ще открива кой е убил банкера Емил Кюлев?!
Нерде отлагания от ЕС прием в Шенген вече четвърта година от мандата на ГЕРБ, нерде връщане и ровене в убийство от преди седем години?! Не че убийствата не трябва да се разкриват, но подобни изяви на министъра даже не стават и за предизборна агитация на ГЕРБ!
Обирът от днес, 17 декември и смехориите, които чухме след него
Цветанов съобщава на репортерите, че полицията работи по разкриване на извършителите на обира?! А въпросните обирджии са били заловени по случайност от някакъв охранител?!Днес, на 17 декември въоръжени лица са се опитали да оберат банков клон, но охранителят се е заключил и така успял да съобщи за извършвания обир!
Случилото се не попречи на Цветанов да отиде пред репортери и обясни вече известното: „От СДВР работят по установяване на извършителите на неуспешния обир на банков трезор в столицата”.
По какво установяване на извършителите работи СДВР, след като обирджиите са били заловени на място и изведени от банковия клон с белезници на ръцете?!
Та, по какво работело МВР?
Лъжите за бившия министър Румен Петков при Мартин Карбовски
Цветан Цветанов говори на границата на лъжата пред Мартин КарбовскиЦветан Цветанов:… Аз мога да кажа, че всяка година, от 2009 година, когато станах вицепремиер и министър на вътрешните работи, това беше първата ми покана за посещение в САЩ. Партньорите искаха да изградим доверие и да отворим партньорството на принципна основа. Защото знаете, че към тогавашния момент нямахме тази възможност, а и нямаха партньорите това доверие, което е необходимо, за да бъдат толкова отворени. 2009 година първото ми посещение беше, за да поискам кредит на доверие, да обясним какво ще правим и ако те имат възможност, нека да ни помогнат.
Водещ: Твърдите ли, че до този момент те не са имали кредит на доверие към нашите служби и МВР?
Цветан Цветанов: Вие как си представяте да имат доверие на министър, който му е отнета визата впоследствие и на висш представител в ДАНС като Алексей Петров, който всички сериозни европейски партньори и евроатлантически партньори знаят кой е той и няма как да работи с тях по определени операции, които са свързани с трансграничната организирана престъпност.
Правото на отговор на Румен Петков
Седмица по-късно, в студиото бившият вътрешен министър коментира думите на министър Цветан Цветанов за липсата на доверие от страна на Америка към нашите служби и МВР така:
Бившият вътрешен министър и настоящ депутат, Румен Петков уличи Цветан Цветанов в лъжа!Аз мисля, че сега нещата идват по местата си. Тоест, това, което аз съм имал като очаквания, че съм бил оклеветен пред Американското посолство и пред тогавашния посланик, лъсва в цял ръст. Но въпреки това искам да подчертая, че никъде, и на първо място в България, срещу мен не е водено такова разследване за някакво мое съпричастие към наркотрафик, защото това е абсурдно твърдение. Това беше потвърдено много категорично и от Прокуратурата и от следствените органи в България, така че по този начин нещата се изясняват”, обяви в ефира на Нова телевизия Румен Петков.
„Те са ме натопили и сега го използват в чисто политически план. Цветанов тогава беше министър на вътрешните работи, когато това се случи”, бе категоричното мнение на Румен Петков. Той цитира, че по негово време България е била извадена от списъка на държавите, произвеждащи синтетични наркотици и този акт той определи като „изключително признание от страна на Държавния департамент на Съединените щати”.
„Аз като министър съм бил три пъти в САЩ и съм се срещал с всички ключови фактори е и една от първите спогодби, които са подписвани, съм подписал аз – това не може да се нарече липса на доверие?!… „Друг е въпросът, че тогава, когато са идвали ключови фактори от разузнавателното управление, ние не сме ги развявали на байрак. Не сме ги показвали по вестниците, а сме имали съвсем оперативни взаимоотношения, полезни и за двете страни….”
Къде е обяснението на Цветанов след уличаването му от Петков в лъжа?
Липсва и няма да го чуем…
Цветанов се качва в колата, след церемонията в гробището АрлингтънРумен Петков обърна внимание и на факта, че в един и същи момент в САЩ са били: министърът на вътрешните работи, министърът на отбраната, външният министър и премиерът – какво е договорено и досега никой не  е чул!
Бившият вътрешен министър изтъкна пред водещия Мартин Карбовски, че българското общество трябва да знае, ако по време на срещите е поет ангажимент от страна на България срещу други наши ключови партньори.
Цялото интервю можете да чуете тук.
Атентатът в Сарафово – дъвката на министър Цветанов
„Все още не е ясна самоличността и националността на камикадзето от Бургас, но знаем лица, които са съпричастни” – обяви в интервю за ТВ “Европа” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Вътрешният министър съобщи, че терористите са били у нас 20 дни преди кървавата драма, влезли са от страни от Европейския съюз, където са били с истинските си документи, но влизайки у нас, те вече са се предвижвали с фалшива самоличност на американци.
Министърът обясни, че не е имало как да се предотврати атентатът защото не е имало изпреварваща информация. “Ако нямаш изпреварваща информация, няма как милиони граждани, които влизат в страната ни, да си наясно с тях”, заяви Цветанов.
Изпреварваща информация е имало и то от генерал Петреъс, шефът на ЦРУ! „Хроники писа неведнъж за това:
Защо не вярвам на властта за атентата на летище Бургас…
Какви граници, какви успехи, каква сигурност за Шенген, министър Цветанов?
Шефът на ЦРУ, генерал Петреъс предупредил месец преди атентата, че сме мишена на Ал Кайда! /обновена и допълнена/
Цялото интервю на Цветан Цветанов пред тв „Европа” от 14 декември можете да чуете тук:

Бедствията и гражданската защита като възможност за увеличаване на бюджета на МВР!
Заради митарствата на министъра на вътрешните работи по света, едно село, Ягодиново стоя откъснато пет дни, като му носеха хляб по тясна пътечка с риск за доброволците каменен къс скала да се откъсне и падне върху тях!
Лесно е да решиш да вземеш Гражданска защита и парите за нея към министерството си, но съвсем друга работа е да направиш нещо адекватно при възникнало бедствие показа Ягодиново! Същото показа и залятото от язовир с. Бисер, което даде и 11 души жертви!
За това дали Цветанов адекватно помогна на пострадалите Ягодиново и с. Бисер – даже няма да отварям дума, защото хората там се измъчени, обречени и без надежда!
Чул ли е някой министърът на вътрешните работи да има говорител – едва ли. Той няма да заспива вечер спокойно ако вместо него на журналистите разяснява говорител дейността на вътрешното министерство!
Като обиколи поне три-четири телевизии на всеки десет дни, когато предъвкваната от него тема омръзне и на софийските помияри, бащата на три деца и най-сниманият във Вашингтон министър вади от ръкава си избирателно следващата си премислена тема и започва да я повтаря по медиите!
„Министър Цветанов, трябва ли да бъдат променени правилата за издигане на главен прокурор и конституционен съдия?” – пита услужливо поредната подготвена предварително журналистка и той започва да лее думи, изрази, често зле подредени по законите на словореда и логиката, но пълни с чиновнически клишета…
Как един бивш общински чиновник, учил за даскал по физическо ще отговори компетентно по така зададения въпрос, след като правната му подготовка е плачевна.
Да не отварям дума дали е възможно да се променят правила в някакъв избор при положение, че след като е започнала вече процедура за избор никой не би следвало да се връща и да променя правила!
Удивително е лексиката на Цветан Цветанов: няма друг министър на вътрешните работи, който да припомня какъв е бил бащата на даден опозиционен лидер!
Ако има здрав смисъл в това, нека да го прави, но първо да разясни какъв е бил неговият баща и къде е работил по Живково време…
Да не говорим, за причината защо една журналистка ще смесва правила за избор на главен прокурор, като част от съдебната система и правила за избор на конституционен съдия, което пък няма нищо общо със съдебната система, а е по-скоро насочено към държавността?!
Силно потуления скандал „Коиловци”
Няколко селяни от плевенско село биха едни французи с летви, защото знаели хватки. Отговор и обяснение за този скандал – няма.
В Коиловци всъщност са били френски командоси, военнослужещи от спецчастите, след като са изтеглени във Франция ги вземат в болница и след изписването им – ги уволняват!
Оказва се, че френските командоси са се озовали на българска земя без да са били уведомени българските власти.
Ситуацията, която се разиграва до землището на с. Коиловци няма как да е законна и нормална: такива командоси могат да пребивават на българска земя само с разрешение на Народното събрание поясни в Шоуто на Слави бившият министър на отбраната, Николай Цонев.
Другият, допустим вариант за наличието на такива командоси е да са от мисия на НАТО, което също предполага предварително известяване на българските власти. Нито едно от тези изисквания не се е случило, вместо това Аню Ангелов мълчеше като партизанин, а напред се изстъпи министър Цветан Цветанов, който обясни, че това били любители на екстремни спортове!
Докато Цветанов обикаляше като един Васко да Гама света, в парламента на 28 ноември се състоя заседание по време на което бе направен опит да се изиска Цветанов да отиде при депутатите и да обясни от трибуната тази буфонада с френските парашутисти!

Чужденци, които носят наркотици, за които се гадае как са проникнали на българска територия направиха смешен българския парламент, българската държавност, а в същото време МВР-министърът ни обясни, че че са любители на екстремни спортове и Франция нямала претенции към селяните от Коиловци заради нараняванията, които селяните, пазещи земята си са им нанесли!
Направен е опит да бъде убит единият от селяните – местен полицай стреля в крака на нападателя и по прострелва, но спасява селянина!
Този полицай е наказан вместо да бъде награден за това, че е защитил български граждани.
Парламентът отхвърля предложението да се направи Анкетна комисия, която да разследва случая!
Кои са тези хора? Кой се интересува от това?! – скача Искра Фидосова срещу депутати от опозицията, в усилие да няма разследване на случая.
Фидосова даже вика от място към депутатите от левицата: Я си седнете на местата!
„Ние сме готови да приемем, че някой прави учение на територията на страната. – заявява Румен Петков. – Ние да не сме полигон? Има ли решение на Народното събрание за такова съвместно учение? Няма! (Шум и реплики.)
Значи тук народен представител обявява, че Франция е извършила държавно престъпление на наша територия и Вие това го приемате за нормално?! Значи, тук току-що беше направена декларация, че Франция е извършила държавно престъпление на наша територия, несанкционирано учение! Несанкционирано! И Вие считате, че това е нормално?!

Ние току-що унизихме и Франция като Парламент”.
И така: оказва се, че „любителите на екстремни спортове”, каквито нарече Цветан Цветанов френските командоси, попаднали в болница във Франция и след това били уволнени от спецчастите на армията!
Защо никой от нецензурираните, официозни вестници и електронни медии не пита Цветанов за Коиловци?
Френското правителство го разбирам, френското посолство в България – също. Непонятно ми е поведението на МВР, ДАНС, Министерство на отбраната, спецслужбите и двамата министри – Цветанов и Аню Ангелов!
Непонятно ми е как така Цветанов си въобразява, че може да ни говори нелепости, убеден, че да обижда нашата интелигентност е част от служебните му задължения!
Истината е, че Цветанов избяга в САЩ, уреди се със снимки и срещи с кого ли не, даже с чиновници, които преди отпътуването му бяха на визита в България.
На българска почва, неговите избраници в парламента не разрешиха на депутатите от опозицията да поискат от него каквото и да било обяснение за Коиловци!
А това вече не е само скандално, но и нагло.
Наясно сме, че ако Цветан Цветанов излезе на трибуната, няма да даде смислен и конкретен отговор за случая „Коиловци”, но пък тогава ще лъсне липсата на елементарен професионализъм, липсата на достойнство да признае провала си…
Затова за случилото се в с. Коиловци стана дума в негово отсъствие, а добре подбираните депутати от ГЕРБ не допуснаха Цветанов да бъде изправен пред трибуната за отговор…
Бившият вътрешен министър и депутат от левицата, Румен Петков коментира пред Мартин Карбовски също и нахлуването на френски разузнавачи край село Коиловци с думите: „Тези французи извършват опит за убийство на български гражданин”. И после риторично попита дали България е в състояние да защити своите граждани.
Цветанови и Манолеви на концерт на Веско МариновЦветанов се върна, даже успя да отиде на концерта на приятеля си Веско Маринов! Предлагаме ви снимка на сем. Цветанови с приятелите си сем. Владимира Янева-Манолева и съпругът й, Илия Манолев на такъв концерт!
Послепис. Апропо, къде в чужбина учи дъщерята на Цветан Цветанов, при какви условия влезе и безплатно ли е това. Кой плаща сметките й?
http://lubamanolova.info/analizi/2012/2673-zashto-borisov-ne-maha-tsvetanov-zashtoto-mu-tryabva-izborna-pobeda

Share this:

Няма коментари:

Публикуване на коментар