сряда, 19 декември 2012 г.

ПРЕЗИДЕНТЪТ ОСИГУРИ ПРИЕМСТВЕНОСТ В БЪЛГАРОФОБИЯТА И ГРАБЕЖА

 
 
 
 
 
 
Rate This

Ако искахме да гледаме Желю, Пешо, Гоце и Сакса в политиката, щяхме да им дадем поне по още един мандат
Магдалена ТАШЕВА

Лигаво ухиленият ни президент се зарича да продължи антибългарската политика на своите предшественици.
Понеже не може да изпълни  със смисъл заемания пост, убогият ни държавен глава се чуди какво да прави. Преди дни президентът обяви, че щял да прави „Съвет на бившите президенти“. Органът ще бъде „въведен в длъжност“ на 22 януари, на официалното честване на първата година на Плевнелиев на „Дондуков“ 2.
Отчайващо некомпетентен в политиката, президентът така и не можа да обясни за какво ще служи на България този „Съвет на президентите“.
„Искам всички държавници и партийни лидери да се чувстват спокойни, че няма да им спретна някой номер или да им изиграя партийна интрига“, изтърси убогият ни президент.
Какви потенциални номера и интриги се въртят в главата му, не може да стане ясно – поне не без консултация със специалисти по Фройд.
Истината е, че съждението на Плевнелиев за интригите и номерата в президентството беше глупост. После се сети, че може да се измъкне от конфуза с клишето „приемственост“, но изтърси нещо още по-глупаво.
Той обичал да „търси приемственост“. Защото, „когато става дума за отварянето на България към нови пазари, това трябва да стане със съвместните усилия на всички български държавници“, изтърси бившият производител на хороскопи.
Само че отварянето на нови пазари не е работа на президента. Пък и някак не можем да се сетим за нито един нов пазар, отворен за България от Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов. В паниката си Плевнелиев се сети и за Симеон Сакскобургготски, който, както знаем, не е бил президент. Да не говорим, че не е открил нито един нов пазар за български стоки и услуги, напротив – затри пазарите на България за износ на ядрен ток. Изглежда сегашният държавен глава иска да осигури приемственост в затриването и на малкото останали възможности за износ на ток от двата реактора на АЕЦ-Козлодуй, които оцеляха от управлението на Кобурга.
Пита се тогава защо само Кобурга ще бъде в „Съвета на бившите президенти и министър-предеседатели“? Станишев и Иван Костов няма ли да бъдат полезни на президента поне колкото Сакса в грабежа и българофобията?
Ние имаме за държавен глава един фигурант, който още не може да осъзнае защо в демокрацията народите избират един човек на мястото на друг. Защото първият е нежелан управник! Желев и Стоянов не получиха втори мандат, защото българският народ не ги иска в управлението. Ако искахме приемственост, и двамата щяха да получат втори мандат. Ако искахме Сакскобургготски да има думата във вземането на решения, например във външната ни политика, сега неговата партия НДСВ нямаше да бъде изхвърлена от парламента. А тя е. Как Плевнелиев си обяснява пълния политически провал на своя бъдещ съветник Сакскобургготски?
Ако българите искаха да гледат Гоце Първанов на политическата сцена, щяха да се стекат масово в неговия политически мутант АБВ. Но не се стекоха, защото разбират, че това е „количка“, с която Първанов иска да се намъкне в политиката след края на мандата си.
Но ние, народът, не го искаме!
Ние сме изхвърлили от политиката посочените от Плевнелиев лица, защото те бяха и си остават отявлени турско-ислямски подлоги, а
в случая на Гоце и Кобурга – и опасни покровители на сив и черен бизнес.
За какво ще служи на Плевнелиев този съвет от политически трупове? Има две възможни обяснения.
Първото е, че Росенчо пак е искал да се хареса, но като всеки кичмен не може да различи красота от красивост и истина от имитация. Сторило му се е красивичко да се покаже по телевизията в компанията на своите предшественици, един вид – вижте колко широко скроен съм, каня ги, говоря си с тях, толерантен съм, удобен съм, предсказуем съм, безобиден съм.
Второто възможно обяснение е, че Плевнелиев е изкушен да влезе в техните обръчи от фирми и спонсори.
Желю Желев, когото народът наричаше презрително „държавната глава“, вече близо 15 години се изхранва от една фондация, финансирана от Турция. Хранилката, наречена „Балкански политически клуб“, провежда конференции, на които Желев прави изявления от типа: „Без Турция Евросъюзът няма бъдеще“. Прочетете словото му на XIII Международна конференция на въпросния клуб, проведена в София на 28 май 2011 г., за да видите, че Желев отдавна не е българин, а войнстващ турчин, който хвърля  потоци от злост срещу Франция и Германия, задето не искат да пуснат Анкара в ЕС, и то веднага. На тези сборища присъстват само турци и печално известните протежета на Желев Михаил Иванов, Евгения Иванова и Антонина Желязкова.
Ето, на тази антибългарска и антиевропейска хранилка Плевнелиев ще бъде приемник. И ще получи място на хранилката.
Петър Стоянов остана в историята с опита си да замени кирилицата с латиница. „Въпросът с латиницата ще се решава“, обяви бившият бракоразводен адвокат на 24 май пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий в София. И, естествено, беше изхвърлен като крастав пес от политическата сцена само няколко месеца по-късно.
Сега обаче Плевнелиев ще осигури приемственост на петърстояновата българофобия.
На 4 декември президентът обяви, че ще продължи компрометираната инициатива на Първанов „Българска Коледа“.
За безотчетното и анонимно прахосване на нейните милиони са написани стотици страници. Тази „благотворителна“ инициатива пълнеше касите на мобилните оператори с ДДС. Тя служеше, освен за реклама на самия Гоце, и за изпиране на лекьосаните физиономии на неговите олигарси. Дарители на „Българската Коледа“ бяха фирми, известни с това, че правят бизнес с политическа подкрепа, например „Международен пловдивски панаир“ (на първановия олигарх Георги Гергов), замесената в нотариална измама на Петър Драшков фирма „Симеон 2″ ООД, разследваната от ОЛАФ фирма „Еврофиго“ на първановия спонсор Людмил Стойков. Tоплинносчетоводните тении „Техем“ и „Бруната“ също бяха сред дарителите. С по няколко хилядарки, но редовно, в първановата инициатива се отчиташе и лицето Христо Лачев, докато беше подследствен в качеството си на изпълнителен директор на „Булгартабак холдинг“. Държавната „Техноекспортстрой“ ЕАД също беше сред крупните дарители. Особено през 2005 г. , когато научихме, че държавното дружество, управлявано от Емил Коцев, участва чрез мрежа от връзки в лобистката афера „Шимон Шевес“. На 6-тата година на „Българската Коледа“ се оказа, че тази инициатива не е регистрирана по законите на страната като юридическо лице. (Виж „Първанов пак завъртя милионите от дарения“ във в. „Атака“ от 9 декември 2008 г.) Досега няма информация кой е държал банковия спесимен и е нареждал плащанията. В Сметната палата не бяха представени никакви финансови отчети, ни финансови одити. Като играч от кръга „Капитал“ по онова време, Плевнелиев със сигурност е забелязал колко уютен мрак за политическа опека за сенчести бизнесмени предлага една „благотворителна“ фасада като „Българската коледа“.
Като съберем две и две, получаваме,
че
планираният „Съвет на политическите кадаври“ на „Дондуков“ 2 е категорично нелегитимна структура
И Плевнелиев я вмъква в процеса на вземане на решения за съдбата на България както каналджия вмъква през границата една тумба нелегални имигранти. Каналджиите по българо-турската граница вземат по 2000 долара на глава.
Колко ли е взел Плевнелиев?
http://www.vestnikataka.bg/2012/12/

Share this:

Няма коментари:

Публикуване на коментар